Having Hardware Issues - Can not get the monitor to register - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-25-2011, 06:55 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2010
Location: Manchester NH
Posts: 72
Default Having Hardware Issues - Can not get the monitor to register

This desktop is not communicating with the LCD screen. Originally I thought the gfx card went and the VGA needed to be plugged into the on board video but I still have nothing. Ive pulled the battery on the board and thought that this might reset the bios settings so that it will recognize the on board ports (in case the owner of the computer had turned off the on-board completely). I still received no signal.

the owner has recently tried to install a new copy of win7 on a new hd, this is when he said he lost the video signal. i think he said he switched the sata port and that is why he lost the video signal..but shouldnt i still be able to see the bios?

I was going to try and just wipe the hard drive and reinstall again..but i cant even see the splash screen so i can boot to my flash drive. anyone have any ideas?
__________________

markpelly is offline  
Old 09-25-2011, 09:21 PM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Having Hardware Issues - Can not get the monitor to register

Sounds like the mobo shorted out. Do you hear any beeps or anything? Dont judge by the fans powering on, they will anyways. You need to find out if there truly is power going to the system by hooking up an internal speaker and see if there are beep codes.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 09-25-2011, 09:39 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Apr 2010
Location: Manchester NH
Posts: 72
Default Re: Having Hardware Issues - Can not get the monitor to register

Okay so I have an update.


I reset the BIOs again and I have video.

Now..the old hard drive seems to have an olf copy of windows vista and 2 copys of Win7.

I can boot to this win7 disk and go to the install but neither of the hard drives are there. however in the bios it shows them there.

edit: i just plugged a hard drive in my docking station into the docking station into said computer and thru the USB it showed the hd in the win 7 setup.

is it possibly that i could still be booting to the BIOs and to CD but cant boot to the harddrive through the mobo?
markpelly is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hardware issues xnick12x Hardware Repairs and Troubleshooting 4 12-21-2008 01:25 PM
hardware issues rocraysr63 Hardware Repairs and Troubleshooting 2 01-26-2006 09:19 AM
Hardware issues Delinkwent Hardware Repairs and Troubleshooting 19 01-10-2006 05:17 PM
Hardware Issues bla!! Apple and Mac 7 03-06-2005 02:19 AM
Some hardware issues? bew556 Monitors, Printers and Peripherals 4 02-14-2005 06:03 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.