Have 1 monitor but pc shows 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-18-2006, 05:50 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 2
Default Have 1 monitor but pc shows 2

Hi its my first post, but i have a problem yesterday suddently my pc detects 2 monitors (the second one virtual is unusable obviously) instead of one ,how do i uninstall the second virtual monitor?? And the performance dropped bout 50% in games

see the screenshot thanks

http://img108.imageshack.us/my.php?i...titled6fs1.jpg
__________________

Subach is offline  
Old 03-18-2006, 05:59 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 416
Send a message via AIM to chog
Default

I'm pretty sure that merely means your video card supports 2 monitors but there isnt a second connected. As for the performance decrease, make sure you have all the right drivers and they are the most recent versions.
__________________

chog is offline  
Old 03-18-2006, 06:00 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 2
Default

i have the latest 6.3 with the control center
Subach is offline  
Old 03-18-2006, 06:12 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

get a driver for your monitor if after youll install it there will still be two then manually remove the other from device manager and see if it comes back after a restart , windows obviously dont recognize your monitor as it identifies it as "plug and play monitor"
jeremy is offline  
Old 03-19-2006, 06:28 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default

no, it is greyed out. if you plugged another monitor in, it would turn the same colour as the other monitor, and you will be able to use it.

it is normal.
joshd is offline  
Old 03-20-2006, 12:24 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 50
Default

I saw this recently... From your screenshot it ooks like you have multiple display drivers. Go to device manager and delete both display adapter drivers. restart, and reinstall the catalyst driver.

Let me know how it turns out....
blitzkrieg1 is offline  
Old 03-20-2006, 12:38 PM   #7 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default

it will come up with two again.
joshd is offline  
Old 03-20-2006, 01:14 PM   #8 (permalink)
Law
Wizard Techie
 
Law's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the data closet
Posts: 4,200
Default

Just disable it in device manager, it's going to say Radeon Secondary. I don't understand how it can decrease your performance, it's hardly doing anything.
Law is offline  
Old 03-20-2006, 01:34 PM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 50
Default

My point in the previous post, I have seen this very recently, and for some reason the Radeon secondary wreaked all sorts of havoc on the machine... Do yourself a favor and remove all video adapter drivers and start fresh....
__________________

blitzkrieg1 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.