hardware Vista conflict - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-19-2008, 01:57 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 3
Default hardware Vista conflict

New member and my first post is a problem..sorry

I have a new PC running vista (my first try with this op system) and a wireless PCI card (Proxim 8482WD). The card works fine in my XP pc so it’s ok.

I have downloaded the vista drivers from the proxim web site and installed them.

My problem is if i reboot the pc with the card installed it get stuck at the loading windows screen the little bar just stops moving. If I then remove the card reboot its fine, if I then turn off the pc put the card back and reboot it is also fine and the card works ok connects.

Why and what can I do about it? Thanks
__________________

cfc5mu0 is offline  
Old 11-19-2008, 02:07 PM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: hardware Vista conflict

Have you tried a different PCI slot?
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 11-19-2008, 02:15 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 3
Default Re: hardware Vista conflict

Yes, I have tried both of the two available...same result..I will check again tonight as I not certain I got one to boot up at all. I also tried a spare known to be working card (same card model) same result. Sorry should have said that before.
cfc5mu0 is offline  
Old 11-19-2008, 02:18 PM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: hardware Vista conflict

Are you running Vista 32 Bit or Vista 64 Bit? What amount of RAM do you have? Did you get the right driver for the right version of Vista?
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 11-19-2008, 02:43 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 3
Default Re: hardware Vista conflict

Vista Home premium OEM preinstalled 32bit ram 4gb processor Q9550..I dont remember the Motherboard though.

I think I got the right driver I can post the link but proxim are idiots and require registration to log in but the zip file was called vista 4.3. They didn't have a 32 or 64 bit driver just one.

Here is a link to the PDF

http://proximtechnicalservice.com/su....11abg_PCI.pdf

but I'm not sure it'll work with out logging in and it doesn't specify 32 or 64.

Leaving work now so I may not reply to any posts for a few hours.
cfc5mu0 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows Vista SP1 Refresh 2 is Vista SP1 RTM Osiris Microsoft Windows and Software 1 02-12-2008 03:59 PM
No More Vista Recuded Functionality Mode. Harper Microsoft Windows and Software 7 12-06-2007 09:53 AM
The Vista Death Watch EricB Microsoft Windows and Software 112 11-20-2007 12:20 PM
soundcard for vista = worthless? macdawg New Systems | Building and Buying 34 05-05-2007 10:56 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.