Hardware trouble - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-08-2007, 11:49 PM   #1 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,507
Default Hardware trouble

Ok, well I'm not exactly sure what's wrong with this computer fully, but hopefully I can get some help. This is a brand new build I'm doing for one of my friends. Here are the specs:

CoolerMaster Centurion 5 case
GigaByte GA-G31MX-S2 G31 mobo
e6750 w/ stock cooler (no, he's not planning on doing ANY OC'ing)
2GB (2x1GB) G.Skill (red heatspreaders) RAM
8600GT gpu
OCZ StealthXStream 600w PSU
Samsung dvd burner
320GB SeaGate SATA HDD

Ok, now then...Got it all assembled, and I went to boot it up. All of the fans spin (case fan, CPU, PSU, and GPU). Power LED on the front comes on. But...I am not getting any power to my monitor (yes its plugged in ). I am also not getting any power to my keyboard or mouse. I tried swapping out the video card with a known working one. No go. Tried the PSU with a known working one and my known working video card...still nothing. I haven't tried RAM yet, though...could this be a possibility? Or could it be the CPU or mobo itself? I'm stumped =\. This is the 2nd build I've ever done...and not sure what else could have happened besides something being DOA =\.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 11-09-2007, 12:11 AM   #2 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,507
Default Re: Hardware trouble

Ok...nevermind...I feel retarded now... My 2nd RAM stick wasn't put in fully >.< wow..
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Got an old piece of Gigabyte hardware? b1gapl Monitors, Printers and Peripherals 8 10-30-2007 04:24 AM
Having trouble, trouble shooting O.o sirusx69 Hardware Repairs and Troubleshooting 14 10-28-2007 10:59 PM
MAJOR Hardware Issue. Please help Patchiz Hardware Repairs and Troubleshooting 9 07-15-2007 10:13 PM
Just built my computer...of course theres hardware trouble! turboxchaz Hardware Repairs and Troubleshooting 15 06-28-2007 12:47 PM
USB Key Hardware Firewall Osiris Monitors, Printers and Peripherals 0 05-29-2007 06:59 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.