hardware failure - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-19-2005, 02:56 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 4
Unhappy hardware failure

Hey, for no apparant reason, I could no longer reboot the computer from the HD (computer starts but cannot go into window ME). I am able to boot the computer with a floppy boot disk and can get into the HD (C drive) in DOS. How can I save the data in the HD? If I get a external HD now and connect it, can I copy the data from my HD to the external drive without activating Window ME? I have tried several HD repair softwares, but none of them worked (all freeze up after a while).
Thanks
__________________

radlv is offline  
Old 08-19-2005, 03:22 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default

try clearing your CMOS that mit let you boot into ME as far as the external hdd goes no you would need to be able to get in ME to do that.
__________________

__________________
Dark_Sniper* is offline  
Old 08-19-2005, 03:29 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 4
Default

try clearing your CMOS that mit let you boot into ME as far as the external hdd goes no you would need to be able to get in ME to do that.


__________________
What is CMOS? How do I clear it? Thanks
radlv is offline  
Old 08-19-2005, 03:31 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default

ok turn thte computer off, then take teh CMOS battery out of the computer. Then turn the computer on for 10 seconds. Then turn the comptuer of. Then put the battery back in and turn the computer on, and see what happens
__________________
Dark_Sniper* is offline  
Old 08-19-2005, 03:35 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 4
Default

Thanks Dark_Sniper*. I will give it a try when I get home form work tomorrow morning.
radlv is offline  
Old 08-19-2005, 03:37 AM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,743
Send a message via AIM to Dark_Sniper* Send a message via Yahoo to Dark_Sniper*
Default

dang your at work at this hour lol, well for me its 2:32am so for you it may be different lol.
__________________
Dark_Sniper* is offline  
Old 08-19-2005, 11:28 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 4
Default

nvm any of that why u have old os cmon man j/k but no u need xp dont play around
__________________

g4l_sweepa is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.