hardware driver problems i think??? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 09-12-2006, 10:13 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: May 2006
Posts: 2
Default hardware driver problems i think???

hey guys, my computer is spazing and keeps showing a blue screen when it starts up saying stuff about bio and drivers n **** but sometimes it starts up properly and works fine, and sometimes it just shuts down out of nowhere when im using it.... so i backed up everything and reformatted it and it kept doing it even after that so thats why i think its hardware or somthing, i dont know what to do....also for awhile it wouldnt start and loud beeping noises came from the tower (not my speakers) and said on the mointer there was no signal....help much apreciated! thanks


Talon010 is offline  
Old 09-12-2006, 10:40 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes

find out what those beep codes where and where there any changes to hardware before you started having this problem.


AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 09-12-2006, 11:27 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
STATus h2O's Avatar
Join Date: Aug 2006
Location: Fayetteville, North Carolina
Posts: 90
Send a message via AIM to STATus h2O

If your computer is giving you blue screens and making "constant beeping noises at bootup -- due to previous experiences -- I would incur that the RAM is faulty. Try taking out one stick and seeing what happens. If you have any extra RAM laying around, try swapping out your sticks with that.
<P><a href="http://userbars.org"><img src="http://img407.imageshack.us/img407/1236/e6600vm1.jpg" border="0"></a>
<a href="http://userbars.org"><img src="http://img405.imageshack.us/img405/4116/88002cw3.jpg" border="0"></a>
<a href="http://userbars.org"><img src="http://img261.imageshack.us/img261/9990/uprstrancefan2gi8.gif" border="0"></a>
<a href="http://userbars.org"><img src="http://img187.imageshack.us/img187/2838/winamp2cu9.png" border="0"></a>

<I>IM me on AIM @</I> <B>STATus H2o</B>
STATus h2O is offline  
Old 09-15-2006, 04:15 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Sep 2006
Posts: 1
Default Back up

I've had harddrive issues in the past, although I don't know if that is what you are experiencing. My computer was basically "hosed" completely (twice!) I've since began regular backups because I could never figured out how or why my computer got so messed up. I've had success with StompSoft's http://www.stompsoft.com/pc-backup/pc-backup.html Try to remember routine backups if you haven't been doing that regularly. It is one less thing to worry about when wonderful Microsoft causes computer issues.
perlplanet is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:58 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.