Hard Drive's fail to format - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-02-2006, 11:53 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5
Default Hard Drive's fail to format

I'm setting up a Dual Opteron server but everytime I try and format it, it just hangs on the formatting screen.

I have,
ASUS K8N-DL -onboard RAID SATA controller
SATA Seagate 250 GB 7200 RPM x 2
2 GB of Kingston Registered ECC RAM

It recognizes the hard drives and let's me go through the formatting process, and I have configured the RAID in the BIOS. I've tried both 0 and 1 RAID settings.

I've tried installing Red Hat Enterprise ES (paid for), and Windows XP Professional Enterprise (paid for).

Also, when I try formatting on my personal computer it works fine. Anything I could of done wrong?


--Thanks
__________________

omghax is offline  
Old 01-03-2006, 01:21 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default

Do your hard drives have an IDE connection also.If so try to switch it to the ide connection just to format them and then switch back over to SATA and when you start to install windows use your 3rd party raid drivers disk.
__________________

sPlAtOiD is offline  
Old 01-03-2006, 01:32 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5
Default

No they don't, I never knew they could have SATA and IDE. Cool.
omghax is offline  
Old 01-03-2006, 02:02 AM   #4 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

hit f6 when prompt and load the floppy for your raid. format them in regular mode, then raid them later. why are you using raid? raid setup has a tendency to be unreliable
__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Old 01-03-2006, 02:40 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5
Default

No RAID floppy, it's onboard ASUS and they only gave me a CD that runs in Windows.

-- I changed the ports from RAID to just the regular SATA drive ports and I still have the same problem. But in this case, when loading the sata_driver from the Red Hat CD it just hangs. It doesn't even get to the format screen.
omghax is offline  
Old 01-03-2006, 02:46 AM   #6 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

Quote:
Originally posted by omghax
No RAID floppy, it's onboard ASUS and they only gave me a CD that runs in Windows.

-- I changed the ports from RAID to just the regular SATA drive ports and I still have the same problem. But in this case, when loading the sata_driver from the Red Hat CD it just hangs. It doesn't even get to the format screen.
with asus you need to go into their folder on the cd and find their floppy disc makers. be careful, you might find 5 such things on the cd
__________________

__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.