Hard disk trouble - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-16-2007, 07:45 AM   #1 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default Hard disk trouble

Today I received a refurbished Maxtor 160GB PATA. I RMA'd my first disk, but this new one still doesn't work, so I think my external enclosure is broken.
I don't have time to test it internally, but even if it works, I want it to be external because I don't have an external disk at the moment.

Will do some testing later on...

Seagate shipped the disk in a huge box:


Last week, I removed a noisy 40GB hard disk from my MMX and replaced it with a Hitachi 80GB. Everything went smooth. I had the CPU fan disabled at the time because it was noisy as well. I think it is too hot, so I connected it to 5v instead of 12v. I can barely hear it. The downside is that it doesn't start spinning by itself, so everytime I completely power off the computer I have to open the case and give the fan a little push, lol.

Video:

__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 05-16-2007, 01:55 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
MrCoffee's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 1,858
Default Re: Hard disk trouble

the refurbished drive could be faulty - don't rule that out. I've had a replacement scsi drive from maxtor that was faulty.
__________________

__________________
Intel core I7 920
GA-EX58-UD3R
6GB OCZ platinum 1600
XFX HD4890
Noctua nh-u12p
Corsair HX520
Antec 300
Samsung 1TB F1 Spinpoint
Samsung SM2443BW 24"
MrCoffee is offline  
Old 05-16-2007, 07:07 PM   #3 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default Re: Hard disk trouble

Maybe I'll have time to test it next week. If it works onboard I will buy a new external enclosure.
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 05-16-2007, 07:54 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default Re: Hard disk trouble

The problem is the fact that it's Maxtor. :P

Kidding of course, although I tend to lean towards Seagate and Western Digital.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hard drive fails File Structure test tropicalfish Hardware Repairs and Troubleshooting 3 05-15-2007 01:37 PM
comp not recognizing hard disk when installing windows jwh1031h Hardware Repairs and Troubleshooting 6 05-05-2007 04:22 PM
SATA disk problem uNN4m3d Hardware Repairs and Troubleshooting 0 04-07-2007 07:19 AM
weird power trouble when putting in 2nd hard drive idrisguitar Hardware Repairs and Troubleshooting 1 03-30-2007 11:56 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.