Happy Face @ boot. - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-15-2007, 11:21 AM   #11 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 188
Default

Thanks for all the suggestions:

I've tried to reset the BIOS using the jumpers.

So I took the computer apart and was getting ready to contact ASUS for an RMA, when somehow I reached their Tech Support instead of the RMA dept.

I told the tech about the problem - and apparently I downloaded the wrong Flash Utility and version of the BIOS. Which i don't understand how i did, i checked several times to make sure i was at the right page and using the correct BIOS info. When i went to the same page today (which was bookmarked), it was completely different - so i'm assuming their site was flawed (or still is).

Anyway, i downloaded the 'new' correct flash app and updated bios file (1005), reflashed the bios and now everything works great.

Again Thanks.
__________________

htcs is offline  
Old 02-15-2007, 11:34 AM   #12 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Quote:
Originally posted by htcs

Anyway, i downloaded the 'new' correct flash app and updated bios file (1005), reflashed the bios and now everything works great.

Again Thanks.
How? I thought it didn't boot?
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 02-15-2007, 11:38 AM   #13 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 188
Default

I thought i would give it a shot just one more time with a few more troubleshooting steps:

I tried again with the HDD in, no boot, just got a happy face.
I tried using a floppy, no boot, just got a happy face.
Tried using a bootable CD ROM, again, the happy face.

In my last attempt, I made a bootable USB Key, and don't ask why, but it booted from the USB key and i was able to run the flash program.

I've put the computer back together and everything is working great. I'm running another Virus Scan just in case.
htcs is offline  
Old 02-15-2007, 11:40 AM   #14 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

I wonder where the happy face came from.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.