GTA San Andreas, hardware help.. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-13-2007, 10:49 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 3
Question GTA San Andreas, hardware help..

For a smooth gaming experience, Rockstar recommends a Pentium 4 or AMD Athlon XP,
384 MB RAM and a 128 MB graphics card.
An Audigy2 soundblaster and a gamepad are also recommended.

I have:
Intel Celeron CPU 2.2GHz
Ram: 1Gb
Ati Radeon 9600 256Mb
200Gb disk



I don't understand why my game is not working "smoothly"..
I have all configured on minimum ..What do i have to do ?
any help or tip?

thanks for your anwser-
best regards,
lynn.
__________________

lynn_beat is offline  
Old 01-13-2007, 08:54 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 639
Default

its the Celeron... I used to have a 2.6Ghz Celeron and I was using my GeForce 6600 and it was horrible to play... Very slow, i now have a AMD Atlon Xp 1800+ @ 1.8Ghz and i get 40+ FPS 4xAA 1280x1024 HIGH...

If you dont want to upgrade your mainboard and get a AMD then get a P4... Celerons are not meant for games nad they will never run games very good. also your video card isnt great but it will do.
__________________

__________________
Intel Core 2 Duo E6600 @ 3400Mhz
Asus P5B-E
BFG 8800GTX OC
Samsung 400 GB Sata II
Corsair XMS2 2GB DDR2 800 5-5-5-12
Zalman CNPS-9700 LED
Antec Nine Hundred
Hp W2207 22" Widescreen Monitor
Windows Vista Home Premium
Silverstone ST60F 600W PSU
Razer Copperhead Tempest Blue Gaming Mouse
gmanych is offline  
Old 01-14-2007, 01:36 AM   #3 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

do u have directx 9.0c installed?
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 01-14-2007, 01:38 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 105
Default

Also for your graphics, make sure you have the latest drivers
__________________
Intel Pentium 4 2.00Ghz FSB 400Mhz
MSI MS-6533 Motherboard
1 - Seagate 20Gb 1 - 40 gig Maxtor AND 1 Western Digital - 80 gig (Variety there eh)
Geforce 5200 128mb AGP
Liteon Dvd Burner
340watt PSU
schultzy is offline  
Old 01-14-2007, 06:12 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 3
Default

yes, i have directX 9c installed.

where i can get the latest driver?
thanks for you anwsers guys !!

+
lynn.
lynn_beat is offline  
Old 01-14-2007, 12:23 PM   #6 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

choose the "Catalyst Software Suite"

http://ati.amd.com/support/drivers/xp/radeonx-xp.html
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Old 01-14-2007, 05:14 PM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 60
Send a message via AIM to BryanJK Send a message via MSN to BryanJK Send a message via Yahoo to BryanJK
Default

GTA tends to use alot of Graphics Power... and by default, it set's settings on Medium. Try lowering all the settings in it (which you already have) but be sure to have it as the following:
  • Draw Distance: 0
  • Resolution: 640x480
  • Anti-Aliasing: Off/None
  • Graphic Settings: Low
  • Make sure theres nothing running in the background you don't need
  • If your running the MultiPlayer mod on the Vista OS (MTA or SAMP) they will lag your game to 2fps no matter what your hardware is
  • ...make sure cheats and other things are not over whelming it
But I'm running a GeForce 7600GT ($150 now a-days)... and is able to run it on max settings @2048x1536... otherwise, not having alot of ram available will be the games #1 source of lag.
__________________
Intel Pentium 4 - 3.5GHz
3024mb DDR2 778MHz RAM
160gb SATA + 40gb IDE
nVidia GeForce 7600GT (750mhz Core /1200mhz RAM)
Apeva X-Discovery + Blu Orb II + Zalman VGA Cooler
BryanJK is offline  
Old 01-15-2007, 03:24 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 3
Default

i did it, but it's not better, it's the same .. (
what can be ? ..

thanks +
__________________

lynn_beat is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.