Graphics Card problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-22-2007, 07:45 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2
Default Graphics Card problem

I've just installed a palit 7900gs on my computer but the colors are all wrong everything is working but there seems to be no red what so ever.

I've tried fiddling around with the color settings but red isn't detected has anyone had a similar problem or has any idea why this is happening?

I thought it was my psu but I've hooked up my old computer to run my hard drives while leaving the new psu dedicated fully to the graphics card and the pci-e slot and it still sucks. Could it be because I have a bad psu (omni 500w) do you think the problem would be solved if I bought an antec powertrio 550w?
__________________

bardock is offline  
Old 04-22-2007, 11:25 AM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Ethereal_Dragon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Default Re: Graphics Card problem

What video card did you have installed PRIOR to getting the 7900GS?
Did you remove the previous card's drivers BEFORE installing the 7900GS?
Have you upgraded the drivers on the 7900GS to the most recent (stable) drivers?
Have you tried a different monitor and/or DVI/VGA cable to ensure that it isn't a problem with the monitor or the video cable?
__________________

__________________
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Old 04-22-2007, 12:09 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2
Default Re: Graphics Card problem

Thanks for the reply Dragon

It's a new computer I haven't had any other card except this one and I have installed the latest drivers. I even contacted customer support and they asked me to download a certain driver which didn't work.

My best guess would be it's a hardware issue. Exactly what though, I have no idea. If I was a betting man I'd say it had something to do with the power it's receiving, but I'm not too sure about that. Isn't there a program I can download to run a diagnostic check?

Oh and the monitor works fine on my other computer so I've ruled it out as being the problem.
bardock is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Won't go onto Windows Logon or Accounts through graphics card, but will on shared gfx Linked Hardware Repairs and Troubleshooting 4 06-28-2007 09:04 PM
Conflict between PCI Video card and PCI Wireless Network Adapter otaku_mike Hardware Repairs and Troubleshooting 1 06-13-2007 01:01 PM
interesting problem, related to my graphics card (i think) dweeb Hardware Repairs and Troubleshooting 3 04-02-2007 09:27 PM
Graphics card fan iviv Hardware Repairs and Troubleshooting 3 03-31-2007 06:52 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.