Graphics Card OVERHEATING - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 01-23-2007, 06:37 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
twopointshotdr's Avatar
Join Date: Nov 2006
Posts: 66
Send a message via AIM to twopointshotdr
Default Graphics Card OVERHEATING

Hey guys...

I have a PNY Geforece 6800 GS 8XAGP powering two 19" samsung monitors. I have been using the latest drivers now for a while...blah blah blah. Basically, a little while ago while playing a game, a nvidia warning popped up telling me my gpu temps are a bit higher...and that system will decrease settings, to compensate for the higher temps recorded. right now im looking at the settings and the ambient temps are at 47 degrees celcius, and i think they were always around there? But my gpu temps are at 71 degress celcius. I think my usual was about 64 or so? So thats a decent increase, and its gone up from 68 to 71 in the last 20 mins or so. Any help would be appreciated? Fan is still spinning away. I've done a fairly good blowing of all the internal components, and I'm about to do a "routine" cleaning. basically i vacuum out my computer every once in a while with one of those little electronics safe vaccuums, cuz im crazy about dust! so yea...again, any help would be appreciated! Thanks!


My build:
AMD Athlon 64 X2 6000+ Windsor 3.0GHz
CORSAIR XMS2 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (4GB TOTAL)
CORSAIR CMPSU-620HX ATX12V 620W PSU (3 12v Rails)
Western Digital Caviar 250GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb
Western Digital Caviar 160GB 7200 RPM 8MB Cache SATA 3.0Gb
Thermaltake Armor Series Black Full Tower Case w/ 25CM Fan
PNY GeForce 8800GTS 640MB 320-bit GDDR3

--It's really not that complicated--
twopointshotdr is offline  
Old 01-24-2007, 10:15 PM   #2 (permalink)
I know <html>, do you?
SYL\X/3K's Avatar
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K

well good u cleaned out ur pc (im kinda like a anti-dust freak too ) try to replace the thermal paste on that bad boy and ull be fine
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:57 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.