Graphics Card Issue - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-13-2006, 01:27 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 18
Default Graphics Card Issue

Here's the problem: I was switching out my dvd drive and finally finished, ready to boot my computer back up. When I booted I noticed my screen has something like a light green color to it and it's right from the POST screen and still in Windows. I'm sure it's my graphics card as I hooked the monitor up to a seperate tower and everything was fine. What might have happened? Is there anything I can do without buying a new card? I currently have an ATI X700 PCI-E card.
__________________

Gus_mp is offline  
Old 12-13-2006, 01:30 PM   #2 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

Turn off Computer.
Take video card out, Clean contacts and Fan. Blow out Video Slot. If Video card has a power connector dissconnect it and clean contacts. replace power connector. Video card back in. Turn on Computer. If it still has it. Then buy a cheap replacement Video card and put it in. This way youll know if the video card is bad. If the problem presists with the replacement then its not the video card its the Motherboard and should be RMAed.
__________________

Ste is offline  
Old 12-13-2006, 02:02 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 18
Default

I did blow out the contacts after I saw the problem. One thing that I do recall and cannot figure out how is before all this happened I disconnected my whole computer and opened the case to blow out dust, making sure to keep the dust off about 6 inches away and vertical when all of a sudden a blast of really cold air like moisture came out and shot on the graphics card. None of the circuits look bad and I've actually seen worse done in other computers.

I'm actually talking to my wife about just getting a pre-made computer. I built this computer 2 1/2 years ago and the past 3 months I had my ASUS Mobo die, HP DVD R/W die, power supply die and now the graphics card acting up. The new board I have is the ASUS P5W DH Deluxe, but I'm looking at computers that already have the duo core processors in them as well as some good memory as I do a lot of video editing. Any suggestions there? Thank you again for you help.
Gus_mp is offline  
Old 12-13-2006, 02:04 PM   #4 (permalink)
Ste
Do not Stare at my Avatar
 
Ste's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Upon Gleaning Infinity
Posts: 9,577
Send a message via MSN to Ste
Default

As to why it happened? Your guess is as good as Mine.

Depends how much you want to spend.

Less than 500 Go Prebuilt.
Ste is offline  
Old 12-14-2006, 12:33 AM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default

I have that happen alot with old monitors and its always the cable. Wiggle the cable to see if it changes. Worth a try.
sPlAtOiD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.