graphics car acting up? (help please) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-26-2006, 08:37 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 13
Default graphics car acting up? (help please)

Hello, just since yesterday my computer has been acting weird, in that, when i try to go onto a game, the game image willl be all twisted and distorted.. Yet my desktop, browsers and everythign else are unaffected...

I had a feeling that it has something to do with my graphics card and its 3D rendering.. but im not sure,

This is what I mean by 'twisted and distorted':

Picture:'Twisted and Distorted'

If anyone knows a way that I can solve this problem, your help would be GREATLY appreciated
__________________

Paerole is offline  
Old 07-26-2006, 08:54 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Try setting the compatibility modes for that program.
__________________

talldude123 is offline  
Old 07-26-2006, 08:55 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 13
Default

its not just that game, its all games >_<

Not to mention, I've been using these things for the last month, and only since yesterday has it started doing that
Paerole is offline  
Old 07-26-2006, 09:19 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 3,247
Default

monitor the temp, also try reinstalling drivers.
__________________
If you argue with an idiot he will drag you down to his level and beat you with experience.

I am not a fast writer.
I am not a slow writer.
I am a half-fast writer.

-Robert Asprin
killians45 is offline  
Old 07-26-2006, 09:21 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 13
Default

I already tried reinstalling the drivers, how do you monitor the temp, and i turned off my computer for a few hours it shouldnt be a temperature problem?
Paerole is offline  
Old 07-26-2006, 10:09 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,147
Default

Card isn't able to handle it? BTW, that is a really cool effect, no matter how annoying to you it may be.
__________________
Snake-Eyes is offline  
Old 07-26-2006, 10:27 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wetaskiwin Alberta
Posts: 498
Send a message via MSN to nVdia Send a message via Yahoo to nVdia
Default

Download everest home edition

http://www.majorgeeks.com/download4181.html

Once you download it and open it up on the left hand side open the my computer then go to the senser option.
__________________
Intel Core 2 duo E6750
Gigabyte S series N650 SLI
Evga 8800GT Superclocked 512MB
4 Patriot Extreme DDR2800
Seagate Barracuda 320gig SATA 2
Seagate Barracuda 200gig SATA 2
Antec 900 Gaming Case
Enermax Liberty 620watt Modular
Acer 22inch Widescreen HDTV/DVI
Windows Vista Ultimate 32 Bit
nVdia is offline  
Old 07-26-2006, 10:36 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 13
Default

But I don't get it, it was working for the past month and i didnt change the settings at all and then now suddenly all my games start doing that...
Paerole is offline  
Old 07-26-2006, 11:05 PM   #9 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wetaskiwin Alberta
Posts: 498
Send a message via MSN to nVdia Send a message via Yahoo to nVdia
Default

Well it could be dust build up inside your case causing it to overheat. So just make sure in case.
__________________
Intel Core 2 duo E6750
Gigabyte S series N650 SLI
Evga 8800GT Superclocked 512MB
4 Patriot Extreme DDR2800
Seagate Barracuda 320gig SATA 2
Seagate Barracuda 200gig SATA 2
Antec 900 Gaming Case
Enermax Liberty 620watt Modular
Acer 22inch Widescreen HDTV/DVI
Windows Vista Ultimate 32 Bit
nVdia is offline  
Old 07-26-2006, 11:49 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 13
Default

I checked but i duno what temperatures are supposed to be normal?

BTW that is a really cool tool (everest)

Oh, and I opened my computer to see if my graphics card might not be plugged in all the way, and there as not much dust anyway. (And it was plugged in all the way)
__________________

Paerole is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.