Graphics all messed up - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-26-2007, 05:02 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
dude112's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 236
Default Graphics all messed up

Hi all,
I was playing a game when suddenly the graphics were acting up. I thought it was just the game but after closing the game the problem remained. And even after reboot the problem remains. I have no idea what the problem is but the glitch shows up even at the beginning of starting up where u can press del to go to the bios and when u see the windows logo during loading. so i'm assuming it's my hardware?
[IMG][/IMG]

Ive got a 3.2 ghz pentium 4 with an ati radeon 9800 pro.
__________________

dude112 is offline  
Old 01-26-2007, 05:13 PM   #2 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Looks like a problem with the drivers. Roll them back, or update them. See if that helps.
__________________

talldude123 is offline  
Old 01-26-2007, 07:49 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

Not the drivers. That pic shows possible evidence of a failing graphics card GPU. Check the temperatures on your video card GPU. YOu may ned to pull the fan and clean the GPU and then apply some new termal paste. BTW make sure the fan is spining on that video card.
__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 01-27-2007, 05:59 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
dude112's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 236
Default

I've tried updating the driver but no dice. btw i didn't do anything before i got this glitch so i didn't think that was the problem. I'm gonna try cleaning the graphicscard.

the fan is spinning
dude112 is offline  
Old 01-27-2007, 06:08 AM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

i'm sorry to say but in my opinion the card is failing. just for the fact it appeared so suddenly and is persistent.
Nitestick is offline  
Old 01-28-2007, 02:10 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
dude112's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 236
Default

Well, I've tried cleaning it. cleaned the heat sink and the gpu. smeared some arctic 5 on it and put it back together. the problem is still here although now it comes and goes, so I'm agreeing with you all that it probably is the videocard. So i take it that by just replacing the videocard all should be ok or might there also be some problems with for example the mobo?

This isn't really the top of the line computer anymore so i don't really want to pay that much for a new videocard. You guys got any suggestions on which card i should buy thats is as "powerfull" or more powerfull then ati radeon 9800 pro 128 mb that's around $100. thx
__________________

dude112 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.