Graphic card/motherboard problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 12-25-2006, 05:03 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Dec 2006
Posts: 1
Default Graphic card/motherboard problem

Hey there

I recently bought an AGP x8 motherboard (Asrock K8Upgrade-NF3) with and AMD 3000+ CPU for a friend. When I first wanted to fire up the PC, I had an ATI Radeon 9800 PRO 128 MB, the screen wouldn't come on. I tried a couple of times and still nothing appeared on the screen. So then I decide on fetching my 32 MB nVidia card (don't know how I still have it) and stick it in, it works.

I install windows and all the drivers for the motherboard. After this I assumed that it was my ATI card which wasn't working anymore so the next day I took my friend's nVidia FX 5700 Ultra 256 MB (which normally works on his pc) and stuck it in, nothing on the screen. So put back the good old 32 MB card and check if there is anything I can do in the BIOS. So I go into "Chipset Configuration" and change a couple of things there and stick in the 5700 again.

It seems to work now, windows boots and I proceed by installing the correct drivers. Then I restart the computer and the BIOS and POST and everything is distorted and colored, red, blue, green pixels all over and I can barely read what it says, and from then on I never got it to work again so I had to stick in my 32 MB card again. And that was it.

But now, there are a few things in the BIOS chipset configuration that I have no idea about. Here they are:


Could you please help me this, thanks, and here is the link to the motherboard manual:

Good day.

zitwep is offline  
Old 12-25-2006, 10:51 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
Join Date: Oct 2006
Posts: 65

hmm...wat u change at ur bios?? and for ur information...i think the AGP aperture size is the memory tat ur graphic card has and also the meanory u wan to use so dun change anthing...and the AGP write fast u should enable it to speed up ur works...the DATA rate also dun chnage it...AND also the Primary graphic adapter if can change to AGP not PCI...if not u can't anything cuz as u just said tat ur screen colour is distorted, u may clear cmos to overcome this problems...just take out the batties of ur motherboard and wait for 10min and it will auto clear ur cmos...if it works, change ur setting as i said, if u change ur setting as wat i said but i still got this kind of problems, go and clear ur cmos again...tat all i can help u

PW_Ranger is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:57 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.