Graphic Anomalies - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-10-2011, 04:05 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 6
Default Graphic Anomalies

so been using nvidea 9600 for a few years .....great card but time for an upgrade. installed XFX HD-687X-CNFC Radeon HD 6870 Graphic Card - 900 MHz Core - 2 GB DDR5 SDRAM - PCI Express 2.1 x16 and drivers. was fine last night but this morning there were a bunch of Ghaphical Anomalies ........split screen....grainy..........and sometimes just no display at all. When I tried to re install the drivers (on the disk) it said "detection driver failed to install".

Last time I had issues like this was when I installed the card I am using now. Turned out to be a PSU problem. Any ideas

(PSU now is 650
__________________

vdingo is offline  
Old 12-10-2011, 04:11 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
GhOsT1321's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 804
Default Re: Ghaphic Anomalies

What are your full system specs?
__________________

__________________
Build to be updated, a reminder to myself.
GhOsT1321 is offline  
Old 12-10-2011, 04:16 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 6
Default Re: Ghaphic Anomalies

4g DDR2
duel core amd 2.8 cpu
asus m3n72-d mother board
windows seven
650 psu
vdingo is offline  
Old 12-10-2011, 07:57 PM   #4 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,304
Default Re: Graphic Anomalies

Forget the drivers on the disk. Download the latest Catalyst drivers from AMD. Be sure that you have uninstalled the Nvidia drivers, and then uninstall your current drivers. Reboot and install the new drivers.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 12-10-2011, 11:12 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 6
Default Re: Graphic Anomalies

so I did that and everything worked great for about 4 minutes then it started again. it starts off by putting my desktop back ground in the middle.....so that the stuff on the far left of my screen is set in the middle. then after that it just craps out and gets real bad
vdingo is offline  
Old 12-11-2011, 12:14 AM   #6 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,304
Default Re: Graphic Anomalies

Sounds like it might be time for an RMA.

Try downloading and installing this:
|MG| MSI Afterburner 2.1.0 Download

It will show you your GPU temp. It might be overheating.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 12-11-2011, 03:31 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 6
Default

ok will download that and check it. I got it to work but on much lower settings than it is capable of....and even then it was not reliably stable. It craps out when on high resolution or I am running my game. And what is an RMA?

tried to DL that program but kept saying a file was missing...............ugh
vdingo is offline  
Old 12-11-2011, 08:45 AM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Graphic Anomalies

@ vdingo, please don't double, if you have something more to add to the conversation and no one else has replied since your last post (within a 24 hour period), please use the Edit Function (button looks like a pencil) to add the info to your last post.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 12-11-2011, 03:24 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 6
Default Can't figure this out

Mainboard : Asus M3N72-D
Chipset : nVidia nForce 740a SLI
Processor : AMD Athlon 7850 Black Edition @ 2800MHz
Physical Memory : 4096MB (2 x 2048 DDR2-SDRAM )
Video Card : NVIDIA GeForce 9600 GT (Microsoft Corporation - WDDM v1.1)
Hard Disk : Western Digital WD5000AAVS-00N7B0 ATA Device (500GB)
DVD-Rom Drive : SONY DVD RW DW-Q28A
Monitor Type : SONY SDM-P232W - 23 inches
Network Card : Nvidia MCP77 Ethernet
Operating System : Windows 7 Home Premium Home Edition Media Center 6.01.7601 Service Pack 1 (64-bit)
DirectX : Version 11.00
Windows Performance Index : 5.9 on 7.9

those are my specs. I have a new processor but need to flash my bios before i can use it and can't figure that out with windows seven. I am trying to install the XFX 6870 graphics card but am having issues. I got rid of old drivers and put in the newest ones for the card. It'll work fine for like five minutes then starts setting the back ground in weird spots then will get all grainy and crap out forcing me to reboot. Upon reboot there are horizontal lines on the mobo logo screen , on the next screen a bunch of aaaaaa with ` that above them. Then on the windows load screen two large vertical blue lines......sometimes it will load to my desk top and sometimes it will not. If i can get it to the desk top and put the resolution settings way down it will be fine.....sorta....still will crap out sometimes. Getting pretty frustrated......could it be a MOBO bios thing.......or do i need to send my card to the manufacturer? plz help
vdingo is offline  
Old 12-11-2011, 04:34 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Graphic Anomalies

@ gringo, please don't start multiple threads about the same problem.

Did you download and run MSI Afterburner like Trotter requested? What are your temperatures?

You listed your specifications but you failed to tell us about your power supply.

When the system crashes does it give you any error message?

Your telling us that you have a new card, XFX 6870, but in the specifications you gave us your saying you have a Nvidia 9600 GT?

How old is this computer?
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Get Graphic with The GIMP Osiris Tips, Tricks & Tutorials 0 01-05-2009 05:09 PM
Graphic card Anomalies Gabb New Systems | Building and Buying 4 08-05-2007 08:54 PM
Graphic upgrades Cellbuster System Upgrades 17 08-24-2005 11:24 PM
Hey, Graphic card help RxLife Monitors, Printers and Peripherals 33 08-13-2005 02:13 AM
Tell me what you think of this graphic. mrdinkel Off Topic Discussion 14 04-19-2004 12:31 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.