Graphic Acceleration Problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 04-12-2007, 03:55 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Oct 2005
Posts: 10
Send a message via Yahoo to Gravesent
Default Graphic Acceleration Problem

Every time I start an application that uses Direct 3D or OpenGL it works a bit then freezes, if I'm very patient the application will come out of the freeze but resume it short after, this occurs indiferent of how demanding the game is, older or newer it acts the same.

I recently switched from a Daytona G4 ti 4200 to a Leadtek WinFast A170 DDR (an mx440) because the 4200 broke (fan was working but some components far from it overheated).
When installing the WinFast A170 DDR I didn't format windows, I just reinstalled nVidias latest drivers, unhappy with the performance I decided to install Leadtek's drivers wich indeed gave me amasing performance but after a week or so I began to experience these serious freezes, very rarely WoW used to freeze somewhat similar to this with the 4200 but it could be a completly different problem.

Troublehooting so far:
I installed everything from the oldest detonators supporting mx440 to the latest forceweare drivers, the only thing that changes is the freeze duration and rate of occurance.
Someone suggested the system memory so having 2 memory modules I experiemnted with them ussing only one at a time in a diferent slot, no matter what the combination I got the same result.. problem persists, I also played with the ram frequency to see if it makes a difference but it doesn't.

Current status:

AMD Sempron 2300+
Asus A7V880 MB
2 X 256 DDR 400 Kingmax RAM
Leadtek WinFast A170 DDR
Segate baracuda 80gb sata hdd
Quantum fireball 15gb ata hdd
Windows XP SP2

Gravesent is offline  
Old 04-12-2007, 09:32 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
sPlAtOiD's Avatar
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default Re: Graphic Acceleration Problem

Try to find a program out there to test your video card temps. And also check your CPU temps in bios after it freezes. How long will it work before it freezes?
sPlAtOiD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange Problem - Cannot get mp3 or wma files to play but wav files will afulls04 Computer Audio and Multimedia 8 04-23-2007 03:57 AM
HDD problem I think? lee2001notts Hardware Repairs and Troubleshooting 6 04-13-2007 12:10 PM
XpertVision X850xt 256mb AGP huge problem n0va_ Hardware Repairs and Troubleshooting 10 04-11-2007 08:57 PM
Really Weird Power Boot Problem i_am_a_robot Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-10-2007 07:13 AM
Hardware problem fufonzo Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-09-2007 09:38 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:20 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.