GPU problem? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-08-2011, 02:51 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 42
Default GPU problem?

I recently purchased a new computer with a 2gb 6950 gpu and I am only getting 16 fps on high graphs when running wow. I know my motherboard has an intergrated gpu but I was wondering if i needed to do anything to ensure my 6950 runs as well.

Also, I checked it with cpu-z and when i look at the intergrated gpu it gives me the Code Name, Revision, Technology and clock speed but once I go over to the amd chip it doesn't have any of that information filled out. Does this mean that it was not installed properly or am i supposed to do something?
__________________

lipzo is offline  
Old 12-08-2011, 08:07 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: GPU problem?

Did you install the Device Drivers?
__________________

__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 12-08-2011, 03:12 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 42
Default Re: GPU problem?

I purchased the computer from the local computer store and they said everything had been installed.

Also, when i started up my computer this morning a message saying,
"WARNING
The Catalyst Control Center is not supported by the driver version of your enabled graphics adapter. Please update your AMD graphics drive, or enable your AMD adapter using the Displays Manager"

Now me not knowing much about computers basically means I got no clue what that message means, any help would be appreciated
lipzo is offline  
Old 12-08-2011, 06:01 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: GPU problem?

If your running Windows 7 64-bit you need to go here and download the Catalyst Software Suite and run it.

If your running Windows 7 32-bit you need to go here and download the Catalyst Software Suite and run it.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 12-08-2011, 11:24 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 42
Default Re: GPU problem?

I tried the link but I am still having the same problem, any other idea's?
lipzo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Toshiba Satellite A205-S5804 Power problem issue anyone had this problem? Jouzo Hardware Repairs and Troubleshooting 2 08-28-2011 09:58 PM
Problem with ASUS Modem Router, ADSL Cable problem GRANTA Computer Networking and Internet Hardware 6 04-06-2010 05:45 AM
windowns reinstall-video card problem-ram problem fidelitycrisis Hardware Repairs and Troubleshooting 3 07-02-2006 05:25 PM
Problem loading on dark age of camelot...maybe a ram problem? LightingBird PC Gaming 0 03-08-2005 11:49 AM
Hard drive problem? or cable problem? untruehero Monitors, Printers and Peripherals 3 08-18-2004 08:56 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.