GPU issue? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Thread Tools Display Modes
Old 03-10-2013, 05:14 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Dec 2007
Location: England
Posts: 605
Default GPU issue?

Right here's the problem, PC is pretty new and this problem has probably been there since the start, just I haven't used it much in the way which triggers it until now.

So the issue is GPU related I'm assuming. I'm not 100% sure what kicks it off but it seems to be when I load a site with a video embedded on it, but not all sites. For example BBC iplayer seems not to trigger this (can't be 100% sure though), it seems so far it's 4OD (which is what I use a lot) and a link to an IGN page with a game review video set it off too.

Basically bottom two thirds of the screen go almost black (very dark grey) and the top third has some banding of multicoloured lines, mostly oranges and browns. The sounds of the video will continue as normal but the computer will be totally locked up. When I press down on the power button, the screen will go back to normal as it's shutting down, so I'll see the desktop for a few seconds, I assume this may be because the page causing the problem has gone.

This doesn't happen every time, in fact it is a minority of times, probably...10% of the time? Hard to judge but basically most of the time it's okay. If I shut it down and re-start it, loading the same page won't cause the error to repeat itself.

This does not happen when I'm playing any game, so I assume it's an issue with loading the video embedded on the site and not the GPU just artifacting when it has to do something.

Is this a likely a hardware error, a software error in the form of the display driver or a software issue with something like flash player?

Joeyboy is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 05:45 PM   #2 (permalink)
Private Joker
carnageX's Avatar
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 23,152
Default Re: GPU issue?

Tried updating your drivers to the newest?

Tried updating Flash player?

Try disabling hardware acceleration in Flash as well.

Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2013, 06:04 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Dec 2007
Location: England
Posts: 605
Default Re: GPU issue?

drivers are newest bar beta drivers, flash player is newest.

Disabled hardware acceleration so I'll see how that goes, cheers for the idea.
Joeyboy is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:24 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.