Going to break something soon.... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-14-2007, 09:29 PM   #1 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Angry Going to break something soon....

Ok ever since i lapped my cpu and heatsink, i have to freaking hold down the power button for my machine to boot up. If i just press the power button, it turns on then goes back off. If i reboot, it usually just turns off and doesnt come back up. I have gone back in and checked all my connections, everything looks to be connected securely. I'm at my witts end and about to huck this piece of **** out the window.

On another note, XP is being crazy slow to load up anything even with EVERYTHING in the startup disabled, and my vista partition wont even freaking boot without bluescreening. I swear im about ready to just set the cpu and memory all back to factory settings and give up on this crap.

going to get another drink and watch a movie so i dont have to break stuff...

any ideas would be great.
__________________

__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 12-14-2007, 10:07 PM   #2 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: Going to break something soon....

ya... try reseting cmos.. see how that goes
__________________

__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 12-15-2007, 06:37 PM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Going to break something soon....

Ya, so i reset the CMOs, everything is set to auto, i cant even get the rig to boot into the DVD to reinstall vista. Everytime it starts the install process i get a bsod. I seriously hate computers some days.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 12-15-2007, 07:29 PM   #4 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: Going to break something soon....

veedub i feel ya man.
i went through this with my first rig, i kept trying to oc ..oc and oc, but then i went through soo many random bsods and then something would stop working...i almost went crazy and felt like throwing the pc away.

then b1 told me to just enjoy the pc and forget about oc for a while.

maybe the lapping was not needed, but whats done is done.

I few weeks ago my pc would turn on and off multiple times just like you mentioned.
Try turning off the psu and taking out the connections and then putting them back.

thats what i did and my pc finally turned on, right now i wanna try oc my ram just for a 3dmark score but i prolly wont and just stick to what i have for a while.
__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 12-15-2007, 07:33 PM   #5 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default Re: Going to break something soon....

ya i've been chillin back on oc'ing and just enjoying my rig.. and its been awesome
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 12-15-2007, 07:33 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Going to break something soon....

I actually just pulled 2 sticks of my memory because i was getting a BSOd everytime i tried to boot into vista and that seems to have fixed the bsod. I'll try reseating the power cables after the updates finish and i have to reboot. As far as the lapping goes, it made a HUGE improvement in the temps, the only thing i can think of that might be causing any problem on that front is that the heatsink still isnt as tight as i would like it.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 12-15-2007, 07:55 PM   #7 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: Going to break something soon....

well if the problem gets fixed after resetting just start playing games and forgot about doing any other tweaks.
...it feels good to relax and enjoy your pc and be proud of what youve done.
__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 12-15-2007, 08:27 PM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
veedubfreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 6,979
Default Re: Going to break something soon....

Ok well the rig will run fine in xp with 4 sticks, but if i run 3 or 4 sticks in vista i get a bsod every time. So right now i have 2 sticks sitting on the table because vista is a piece of ****. This is really beginning to annoy me. I bought vista 64 so i could run 4gb of memory, but cant run 4gb of memory because it crashes windows. Also, vista refuses to let me use all 3 of my video cards, yet it works jsut fine in xp. DOUBLE YOU TEE EFF.
__________________
Nothing to see here.
veedubfreak is offline  
Old 12-15-2007, 09:02 PM   #9 (permalink)
krazy Techie
 
krazyq's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Minnesota
Posts: 8,059
Default Re: Going to break something soon....

Quote:
Originally Posted by veedubfreak View Post
Ok well the rig will run fine in xp with 4 sticks, but if i run 3 or 4 sticks in vista i get a bsod every time. So right now i have 2 sticks sitting on the table because vista is a piece of ****. This is really beginning to annoy me. I bought vista 64 so i could run 4gb of memory, but cant run 4gb of memory because it crashes windows. Also, vista refuses to let me use all 3 of my video cards, yet it works jsut fine in xp. DOUBLE YOU TEE EFF.
maybe one of the ram is faulty?
and how are you running three video cards on one pc?...

I never bought vista 64 for just that reason...its failure rate.
Im waiting for the sp to come out and then see how vast the improvements get. If it still sucks after the sp, im going back to xp and never looking back.
Im using vista 64bit but with 2gb, i fell short of money and lost some money and id ont think their is need for 4gb.
__________________
Intel Core i5-4670K
ASRock Z97 Anniversary
8 GB G.SKILL Ripjaws
MSI GTX 1070 Gaming X
Sandisk Ultra II 960GB + Samsung 850 EVO 500GB + 2TB + 1TB WD Black
Samsung Note 8
2TB White PS4 Pro, PS3, Switch & New 3DS XL
65" LG OLED C7P
BenQ 27" XL2720Z
krazyq is offline  
Old 12-15-2007, 11:34 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
Ethereal_Dragon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Default Re: Going to break something soon....

I feel you.... since I moved to Win XP 64 bit, I can't use my DVD burner.... no drivers. All it will do is read optical media, thats it.
__________________

__________________
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD's 3GHz K10 to break 30,000 3DMark06 b1gapl New Systems | Building and Buying 103 09-04-2007 12:31 AM
AMD's 3GHZ K10 to break 30,000 3Dmark06 points Apokalipse Overclocking and Modding 4 08-29-2007 10:37 AM
Scientists Break the Speed of Light TheEnd187 New Technology and Products 3 08-28-2007 12:52 AM
prison break robina_80 Off Topic Discussion 10 04-04-2007 10:53 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.