GFX sleepmode - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-12-2010, 10:40 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
bentobaku's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Middle of no where in WV
Posts: 211
Question GFX sleepmode

Hey guys I'm back with yet another problem. I have been building a PC for a friend of mine. Last night after working on it (almost complete), I put the computer into sleep mode. When i tried to awake the machine the monitor turned on with a signal but the screen was black. After hitting a few keys and nothing happening I rebooted. After reboot the same thing only its not going on into windows either it just beeps. If i pull the gfx card out and plug back into the on-board it boots fine. I am thinking the gfx card went bad, just seems strange cause the card is less than a month old and has maybe 10hrs of use. So I figured i would check here first to see if there was any ideas.
__________________

__________________
Look! It's moving. It's alive. It's alive... It's alive, it's moving, it's alive, it's alive, it's alive, it's alive, IT'S ALIVE!

Intel i5 3570k 3.5 quad | Gigabyte GA-Z68XP-UD3 mobo
Cosair XMS3 2x4GB 1333MHz DDR3 | EVGA Nvidia GeForce GTX 550Ti 1GB DDR5
Corsair 700w PSU | Western Digital Blue Cavier 320GB 7200RPM 16MB SATA II | Windows 7 Home Premium x64
bentobaku is offline  
Old 09-12-2010, 10:51 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
bentobaku's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Middle of no where in WV
Posts: 211
Default Re: GFX sleepmode

Oh yeah...

Dell XPS 200
Pentium D 2.8g
4g Ram
PNY GeForce 210 (1024mb) [slim card version]
WD 250g SATA II HDD

Windows 7 x64
__________________

__________________
Look! It's moving. It's alive. It's alive... It's alive, it's moving, it's alive, it's alive, it's alive, it's alive, IT'S ALIVE!

Intel i5 3570k 3.5 quad | Gigabyte GA-Z68XP-UD3 mobo
Cosair XMS3 2x4GB 1333MHz DDR3 | EVGA Nvidia GeForce GTX 550Ti 1GB DDR5
Corsair 700w PSU | Western Digital Blue Cavier 320GB 7200RPM 16MB SATA II | Windows 7 Home Premium x64
bentobaku is offline  
Old 09-12-2010, 11:08 PM   #3 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: GFX sleepmode

GFX cards can be DOA. It's not a matter of how long you use it. What is your PSU model and wattage?
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 09-13-2010, 11:30 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
bentobaku's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Middle of no where in WV
Posts: 211
Default Re: GFX sleepmode

I realize that it can be faulty from the get go... but i wanted to make sure to try everything before sending it back. And the fact it worked perfectly fine up till it went into sleep mode.

Power
* Device Type: Power supply
* Power: AC 120/230 V
* Power Provided: 270.0 Watt
* Power Consumption Operational: 275.0 Watt
* Power Consumption Stand by / Sleep: 275.0 Watt

This is a slim case computer so i cannot change out much.
__________________
Look! It's moving. It's alive. It's alive... It's alive, it's moving, it's alive, it's alive, it's alive, it's alive, IT'S ALIVE!

Intel i5 3570k 3.5 quad | Gigabyte GA-Z68XP-UD3 mobo
Cosair XMS3 2x4GB 1333MHz DDR3 | EVGA Nvidia GeForce GTX 550Ti 1GB DDR5
Corsair 700w PSU | Western Digital Blue Cavier 320GB 7200RPM 16MB SATA II | Windows 7 Home Premium x64
bentobaku is offline  
Old 09-13-2010, 11:37 AM   #5 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: GFX sleepmode

i'm wondering about the psu also... 270W is pretty low.

I'd try the card in another system, and mzasybe try a bigger psu in the dell.

You can run a normal psu outside the case to try a boot up of the system. But It may very well be too weak of a psu.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 09-13-2010, 11:41 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
bentobaku's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Middle of no where in WV
Posts: 211
Default Re: GFX sleepmode

Ok will try it... does it matter that it all ran with no problems for two days? If it hadn't worked from the start or gave me problems I would ask, just odd everything was fine for a while. We played games on it and everything. I honestly had no problems with it till it went into sleep mode.

Trying the bigger psu and will let you know how it goes.
__________________
Look! It's moving. It's alive. It's alive... It's alive, it's moving, it's alive, it's alive, it's alive, it's alive, IT'S ALIVE!

Intel i5 3570k 3.5 quad | Gigabyte GA-Z68XP-UD3 mobo
Cosair XMS3 2x4GB 1333MHz DDR3 | EVGA Nvidia GeForce GTX 550Ti 1GB DDR5
Corsair 700w PSU | Western Digital Blue Cavier 320GB 7200RPM 16MB SATA II | Windows 7 Home Premium x64
bentobaku is offline  
Old 09-13-2010, 11:19 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
bentobaku's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Middle of no where in WV
Posts: 211
Default Re: GFX sleepmode

well I tried a new psu for a few min and then it popped (psu had issues before). Still no change and as far as i can tell these slim line cases only get up to 275w osu.
__________________
Look! It's moving. It's alive. It's alive... It's alive, it's moving, it's alive, it's alive, it's alive, it's alive, IT'S ALIVE!

Intel i5 3570k 3.5 quad | Gigabyte GA-Z68XP-UD3 mobo
Cosair XMS3 2x4GB 1333MHz DDR3 | EVGA Nvidia GeForce GTX 550Ti 1GB DDR5
Corsair 700w PSU | Western Digital Blue Cavier 320GB 7200RPM 16MB SATA II | Windows 7 Home Premium x64
bentobaku is offline  
Old 09-14-2010, 10:37 AM   #8 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: GFX sleepmode

No, theres up to about 350-375W.

You said it beeps...... Shoulda asked before, but how does it beep?
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 09-14-2010, 11:53 AM   #9 (permalink)
True Techie
 
bentobaku's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Middle of no where in WV
Posts: 211
Default Re: GFX sleepmode

can you help me find the higher end slim psu...

It beeps as if you have to hit F1 or something... just one single beep.
__________________
Look! It's moving. It's alive. It's alive... It's alive, it's moving, it's alive, it's alive, it's alive, it's alive, IT'S ALIVE!

Intel i5 3570k 3.5 quad | Gigabyte GA-Z68XP-UD3 mobo
Cosair XMS3 2x4GB 1333MHz DDR3 | EVGA Nvidia GeForce GTX 550Ti 1GB DDR5
Corsair 700w PSU | Western Digital Blue Cavier 320GB 7200RPM 16MB SATA II | Windows 7 Home Premium x64
bentobaku is offline  
Old 09-14-2010, 12:57 PM   #10 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: GFX sleepmode

Crap.... Its a dell, finding the right psu is tough.... I'd try the card in another system first... less head ache.

Maybe also check your bios that the pci-e is selected first.
__________________

__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.