Getting Wierd colours during boot!!! Leadtek 6800GT Problem? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 06-18-2006, 10:53 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
Join Date: May 2004
Posts: 41
Exclamation Getting Wierd colours during boot!!! Leadtek 6800GT Problem?

My PC froze while I was playing Battlefield 2. After I reset during the initial boot there are rows of white dots across the screen these rows go all the way down the screen. The white writing of the bios is on top of them. Then during the windows loading screen there are columns of blue lines down the screen. When this first happened the pc crashed during the windows loading screen. I then entered safe mode and uninstalled the video adapter driver. I had bought a new motherboard a few days before this happened so I switched to the new motherboard and the same thing is happening (the motherboard is almost identical to the other board). I’m pretty sure that it’s a problem with the graphics card (Leadtek 6800GT AGP). I’m going to buy a cheap basic graphics card tomorrow to double check that it is the graphics card that is at fault.

Does this problem sound like it IS the graphics card?, and also it is under warranty either 1 year or 3 years not sure which. Anyone had experience with leadtek support in the UK about getting a replacement or repair? I heard that it is really bad so I might try and deal with the retailer I got it from.

[size=0.5]CPU: AMD Athlon 64 3000 Socket 754
Mobo: MSI K8T Neo
Memory: Cosair value select 2 X 512MB PC3200 CAS 2.5
HD: 2x 80GB SATA Seagate Barracuda 7200 in Raid 0
Video: Leadtek Geforce 6800 GT
Speakers: Logitech z640 [/size]
gamer444 is offline  
Old 06-18-2006, 07:39 PM   #2 (permalink)
Super Techie
suicide007's Avatar
Join Date: Feb 2006
Location: inside.
Posts: 279

...its def the vid card. 99%. im having similar problems, but with a completely different card. my 5500 will literally paint the screen green whenever wathcing a full screen movie. Its weird, its like a wiping motion, followed by a random striping, until the screen is toatally green. So im gettin a new card.
Intel Conroe e6750
SLI EVGA 8800gts KO's
4GB Patriot DDR2 800mhz
22" Widescreen Sceptre LCD monitor 5ms
OCZ 700W psu
320gb seagate w/ perpindicular tech.
Creative SB X-Fi Fatality
Thermaltake Armor: Extreme Edition
suicide007 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:27 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.