geforce 6800 scrambled at bios - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-07-2006, 10:05 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 54
Default geforce 6800 scrambled at bios

defective card or could it be the psu?

p5wd2
p4 650 3.4
big typhoon
1gb ocz gold ddr2 667
250gb sata
2X dvd drives.
1 floppy
3 case fans
coolermaster acly 450 PSU
__________________

Naked is offline  
Old 02-07-2006, 11:21 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

Huh? what does this mean? You need ot tell us what is happening!!! No cystal ball here!!
__________________

__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Old 02-07-2006, 12:50 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 54
Default

there are scrambled pixels and distorted colors at the bios load screen, in more technical terms, i believe they're calle artifacts. i can barely make out the bios, it kind ogf looks lie the matrix in a weird way.
Naked is offline  
Old 02-08-2006, 12:36 AM   #4 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 200
Default

I would say the memory on the graphics card is faulty. Return the card. You also start to see artifacts like that if you have overclocked the card beyond what it can handle.
imation is offline  
Old 02-08-2006, 01:48 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 54
Default

i got into windows and took a screenshot of the artifacts but when i restarted with a working video card the particles were not visible in the screenshot. what could this mean?
Naked is offline  
Old 02-08-2006, 04:19 AM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 200
Default

The video card is converting the data it receives from the rest of the computer incorrectly; Either the video RAM or video chipset are faulty. Return the card to where you bought it and get a replacement.

Just double checking, you havnt tried to overclock it?
imation is offline  
Old 02-08-2006, 09:24 AM   #7 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 54
Default

no, i just bought it... i will swap it for a new one then. thanks
__________________

Naked is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.