gaming with HD4850 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-20-2009, 05:02 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 449
Send a message via ICQ to madking153
Default gaming with HD4850

recently bought a HD4850 try to play modern warfare 2 , but with resolution of 1280 x 1024, the game is not as smooth as i thought, so wanna ask why is that ?

my rig spec:
M2N32 SLI deluxe mobo
3 GB OCZ ram DDR2 800
AMD X2 3800+
SATA HD
XFX HD4850

OS windows XP sp3
I suspect the communication between CPU and ram is not good... how can i check it and improve it ?
__________________

madking153 is offline  
Old 12-20-2009, 02:14 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default Re: gaming with HD4850

You're CPU limited. You really need to try to overclock the CPU as high as it will go.
__________________

__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 12-20-2009, 03:21 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 449
Send a message via ICQ to madking153
Default Re: gaming with HD4850

if i upgrade to amd 6000+ , will it help ?
when i played Borderland or farcry 2 , the screen hang after sometime
madking153 is offline  
Old 12-20-2009, 03:41 PM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
veg1992's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,993
Default Re: gaming with HD4850

Don't bother with the 6000+.

I'd look into some of the AM2+ Athlon II's or Phenom II's, because it seems your board has Am2+ support.
__________________
I do not accept help requests and/or deleted threads/complaints by PM, Profile or IM/Email. Just ask on the forums! Also, I do have Lockerz invites if you want them, feel free to PM me your email if you want one :0

If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the
or under my avatar; it helps me know that my advice actually helped you.


.. But things don't go according to plan! My Actual Rig, 2009:
veg1992 is offline  
Old 12-20-2009, 04:21 PM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
dirkpitt45's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 755
Default Re: gaming with HD4850

Yeah your cpu is killing you. MW2 runs great with a 4850 @ 1280x1024, I've got one, and a phenom II 940.
__________________
dirkpitt45 is offline  
Old 12-21-2009, 03:35 AM   #6 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 449
Send a message via ICQ to madking153
Default Re: gaming with HD4850

OK, i will go for a Phenom II . Is both AM2 and AM2+ have the same interface ? ( connector)

another thing, should i upgrade the RAM too?? to my knowledge 32bit systtem cannot make use of more than 3gb ram #


thanks
madking153 is offline  
Old 12-21-2009, 03:47 AM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: gaming with HD4850

Take a look at your boards cpu compatibility list:
ASUSTeK Computer Inc.

Looks like a Phenom IIX3 715 is the best it can run with a bios update. You may want to email Asus in case they have added support for more processors.

For ram your are correct that basically 3 gb is the limit for a 32bit OS. Take 3.5 and subtract the amount of gpu ram you have for the actual number.
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 12-21-2009, 05:32 AM   #8 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 449
Send a message via ICQ to madking153
Default Re: gaming with HD4850

what about amd phenom x4 9650 ? will it significant improved the gaming experience ?

thanks
__________________

madking153 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best gaming keyboard? MrCoffee New Systems | Building and Buying 8 08-12-2009 02:24 PM
Buying a laptop for gaming Skycat Laptops and Notebooks 1 08-05-2009 11:43 PM
Building a Personal Gaming Computer. Budget: $600.00-800.00 centcuse New Systems | Building and Buying 2 06-10-2009 12:34 AM
Gaming Pc $3000 limit! Plz Help! Guttzu New Systems | Building and Buying 114 04-29-2009 06:18 PM
Help me choose Gaming PC fameb New Systems | Building and Buying 51 03-11-2008 04:47 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.