Games keep closing - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-16-2006, 09:46 AM   #1 (permalink)
TechyBurst
 
Join Date: Jan 2006
Location: yucca valley, California
Posts: 517
Send a message via AIM to Dr.Gootch Send a message via MSN to Dr.Gootch
Default Games keep closing

While playing any game, eve-online,americasarmy,bf2. like 5-10mins of playing the game just closes. My temperatures r fine,i rebooted and its still doing it. im running amd athlon 3200+, Nvidia geforce 6600gt 128mb.
__________________

__________________
Rebuilding in progress... Pending Specs....

Yours Truly,
Dr.Gootch
Dr.Gootch is offline  
Old 05-16-2006, 01:55 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 1,533
Default

is the video card overclocked? if so then put it to stock speeds it might fix it

you mentiond the temperatures are fine,does that include the video card temp? what is it exactly? if it have a sensor you can probably see it with everest or hwinfo32

what driver your using?
__________________

jeremy is offline  
Old 05-16-2006, 10:43 PM   #3 (permalink)
TechyBurst
 
Join Date: Jan 2006
Location: yucca valley, California
Posts: 517
Send a message via AIM to Dr.Gootch Send a message via MSN to Dr.Gootch
Default

im using latest nvidia driver, and idle temps r 34c and running a game the card is 54c. its at stock speeds.
__________________
Rebuilding in progress... Pending Specs....

Yours Truly,
Dr.Gootch
Dr.Gootch is offline  
Old 05-16-2006, 11:09 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 154
Default

WAIT WAIT WAIT is that an emachine? Cuz my specs are exactly like yours except I have a reg 6600 256MB. My emachine has a standard 300w PSU. Yours might be malfunctioning or sumting.
fuz_master is offline  
Old 05-17-2006, 12:54 AM   #5 (permalink)
TechyBurst
 
Join Date: Jan 2006
Location: yucca valley, California
Posts: 517
Send a message via AIM to Dr.Gootch Send a message via MSN to Dr.Gootch
Default

LOL **** no its not an emachine!!!! its one i built.
__________________
Rebuilding in progress... Pending Specs....

Yours Truly,
Dr.Gootch
Dr.Gootch is offline  
Old 05-17-2006, 01:53 AM   #6 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Download prime95 and everest.

Open everest, and then go to sensors so you can see your +12v voltage.

Open Prime95, go to Options, then Torture Test, then select 'In Place Large FFTs'

Then, while it's running monitor your +12v voltage..if it drops down lower than like 11.5, then you should buy a new powersupply.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 05-17-2006, 04:43 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
FlashDude's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: NB, Canada
Posts: 1,232
Send a message via MSN to FlashDude
Default

What is your cpu temp when the game closes?
__________________

__________________
FlashDude is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.