Game Problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-09-2006, 10:59 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 118
Default Game Problems

Hi, when i play battlefield 2, it runs well for about 10 minutes, and then freezes for about 10 seconds or so, and then goes to the menu and says connection to server lost. i'm not sure if its my graphics card or what it is. any ideas for fixing this problem would be greatly appreciated.

My setup:
PSU - Coolermaster eXtreme Power 600w
CPU - AMD 3400
RAM - 1gb
HD - 200gb
Mobo - idk its a prebuilt
Gfx Card - eVGA 7800GT

thx

gfx card is at about 53 degrees when it kicks me out of game. so i dont think its overheating but correct me if im wrong, because its almost always at like 47-50 degrees...
__________________

__________________
<a href=\"http://www.bf2sigs.net\"><img src=\"http://www.bf2sigs.net/sigs/0/4/55192050.jpg\">
Major Noob is offline  
Old 08-09-2006, 11:15 PM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 55
Send a message via AIM to saxofoner
Default

What happens if you turn hardware acceleration off?
__________________

saxofoner is offline  
Old 08-10-2006, 12:17 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 118
Default

idk how to do that lol... but i have to go to sleep for the night so i'll check back tomorrow. thx
__________________
<a href=\"http://www.bf2sigs.net\"><img src=\"http://www.bf2sigs.net/sigs/0/4/55192050.jpg\">
Major Noob is offline  
Old 08-10-2006, 02:16 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

this doesnt really sound like graphics card to me im thinking more internet connection if its saying it lost connection could be overwhelming your connection who is your ISP and what is its speed. if you do have a good connection then obviously it is the graphics card so try updating the drivers and chipset see if that helps.
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-10-2006, 03:34 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 44
Default

he has a fooking nice PC tho lol
justinone is offline  
Old 08-10-2006, 04:41 AM   #6 (permalink)
TechyBurst
 
Join Date: Jan 2006
Location: yucca valley, California
Posts: 517
Send a message via AIM to Dr.Gootch Send a message via MSN to Dr.Gootch
Default

that happens on network issues or if u downloaded an aimbot
__________________
Rebuilding in progress... Pending Specs....

Yours Truly,
Dr.Gootch
Dr.Gootch is offline  
Old 08-10-2006, 01:44 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 118
Default

lol. my internet has always worked. its 54mbps. but im almost positive its the gfx card because it has trouble rendering the terrain like it flickers and stuff. lol i dont need aimbot, i own too hard. (jk)

about the drivers, i dont really know how to install the bios drivers because when i download them, i extract the files and then i click on them and it wont open, so i extract the files that i just extracted and it doesnt do anything. believe it or not it makes some sense. the windows drivers are updated though

Oh, and when it freezes, it doesnt say problem with connection. it just freezes and the sound goes haywire and stuff. if that helps?
__________________
<a href=\"http://www.bf2sigs.net\"><img src=\"http://www.bf2sigs.net/sigs/0/4/55192050.jpg\">
Major Noob is offline  
Old 08-10-2006, 02:06 PM   #8 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,909
Send a message via AIM to jcortes
Default

is it possible for you to try the card in another machine or try another card in your machine to see if that works?
__________________

AIM = jcortestechhelp
jcortes is offline  
Old 08-10-2006, 02:19 PM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
Ethereal_Dragon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Default

You said you INTERNET speed is 54 Mbps, but I am thinking that you have a Wireless 802.11g connection to a router. What kind of connection do you have hooked up to the router?

I would wager that when you freeze, and the sound goes haywire, the Network Adaptor isn't tranmitting anything, which causes you to drop out of the game.
__________________
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Old 08-10-2006, 05:51 PM   #10 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 44
Default

i have a question. Is my graphics card just **** or is it dying or broken? I get alot of lag sometimes in games. I can never get "Smooth" gameplay in any game i play especially in explosions it lags until the explosion ends. Also sometimes when i boot up, the top of my screen has black flickering lines that lasts about 2 minutes when i log on then they disappear.

Pentium 4 3.0GHz HT
2GB RAM
>> ATI RADEON 9600XT 256mb <<
Windows XP
485w Enermax PSU
__________________

justinone is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.