game freezes for no reason... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-03-2006, 09:16 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 135
Unhappy game freezes for no reason...

ok, running the system i have below in my sig. i'll be running a game and then all of a sudden it will freeze up for 15 seconds or so and then resume play like nothing happend...then wham, it'll happen again...it seems totally random...can happen in heavily populated areas and happens in areas where there is nothing going on whatsoever....and it's not isolated to one game, happens in all my games....be getting 60-80 fps usually....then it freezes. i'd also like to point out that this happens if i am running with graphics increased or if i am running with the bare minimum....and i'm talking BARE MINIMUM. also on broadband connection...so it's not my latency

does anyone have any idea what might be the cause? or where to even look? everything else runs smooth...3dmarks don't freeze up either....only when i'm playing a game....
__________________

__________________
Q6600 @ 3.0 Ghz
ABS Tagan BZ 800W
GIGABYTE GA-P35-DS3L
eVGA 9800 GX2
G.SKILL 2x2Gb DDR2 1000
150GB RAPTOR 10k RPM
SUNBEAM AC-9B-HUVB
snick is offline  
Old 03-03-2006, 09:41 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

could be due to overheating. try setting the game to run on one processor core using "assign affinity" under task manager.
__________________

Nitestick is offline  
Old 03-03-2006, 11:53 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 135
Default

core doesnt get above 43 degrees...gpu doesnt get over 50...
__________________
Q6600 @ 3.0 Ghz
ABS Tagan BZ 800W
GIGABYTE GA-P35-DS3L
eVGA 9800 GX2
G.SKILL 2x2Gb DDR2 1000
150GB RAPTOR 10k RPM
SUNBEAM AC-9B-HUVB
snick is offline  
Old 03-03-2006, 12:13 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

did you try assigning the processor affinity though?
Nitestick is offline  
Old 03-03-2006, 03:35 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 135
Default

yes, set it to 0, after it froze on that one, tried 1....seems to have no effect.
__________________
Q6600 @ 3.0 Ghz
ABS Tagan BZ 800W
GIGABYTE GA-P35-DS3L
eVGA 9800 GX2
G.SKILL 2x2Gb DDR2 1000
150GB RAPTOR 10k RPM
SUNBEAM AC-9B-HUVB
snick is offline  
Old 03-03-2006, 09:31 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

well out of the likely causes that just leaves power supply or drivers
__________________

Nitestick is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.