Front audio not working. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-02-2007, 11:14 PM   #1 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,506
Default Front audio not working.

WEll, last night I went to plug my headphones into the front audio jack on my Antec 900, and no sound came from them, it was still coming from my normal desktop speakers. I have a Gigabyte GA-P35-DS3R mobo, Antec 900 case, and Win XP, and I connected the HD audio, rather than the AC'97 cable, to the F_AUDIO whilst building. Does the HD audio not support the front panel, whereas the AC'97 does? THanks for the help, I appreciate it.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now  
Old 10-02-2007, 11:31 PM   #2 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,506
Default Re: Front audio not working.

Nevermind... fixed it... And I had AC'97 plugged onto the F_AUDIO on the mobo initially, and I just switched it to the HD plug, and now it works.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now  
Old 10-02-2007, 11:40 PM   #3 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Front audio not working.

Congrats. I was gonna post the generic "check all connections" but I figured you can fix it.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 10-02-2007, 11:50 PM   #4 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,506
Default Re: Front audio not working.

Lol, yeah, I figured I'd check it before anybody replied (really I shoulda tried that before I posted...). One other question though... Since I had the AC'97 instead of the HD plug initially...does AC'97 not support front audio if I have speakers plugged into the rear speaker port? Like, it doesn't automatically cut off the rear connection/transfter to the front audio?
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now  
Old 10-02-2007, 11:51 PM   #5 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Front audio not working.

I use AC97. When I plug in the FP, it cuts the back off.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 10-03-2007, 12:00 AM   #6 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,506
Default Re: Front audio not working.

Odd that mine wasn't working at all though...cuz I had it on AC'97 to begin with (and yeah, the connectoin was tight, I made sure to check everything when I first built it to avoid loose connections somewhere).
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD Audio not working soteman Hardware Repairs and Troubleshooting 2 08-07-2007 07:13 AM
Dissapearing Windows Audio KreweMeister Microsoft Windows and Software 0 04-28-2007 09:02 AM
Very funky...audio hardware disappears! cclpgapro Hardware Repairs and Troubleshooting 0 04-20-2007 01:04 AM
For Audio Experts only! Stunner1127 Computer Audio and Multimedia 5 03-30-2007 06:34 PM
Audio Challenge Stunner1127 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 03-30-2007 12:30 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.