Friend is having issues with vid card and windows - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 07-06-2006, 02:25 PM   #1 (permalink)
The Water Cooling Guru
aspire's Avatar
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default Friend is having issues with vid card and windows

"Wheee traded my ancient 64mb mx440 for a inbox Forsa FX 5200 128mb. Good card it seems... just agp 8x grr.

Supposedly, agp 8x SHOULD work on agp4x...right? Well it does. It postsfine... so i could use bios n such but then when window sloading comes...the splash screen never pops up. In safemode, it stops at the infamous mup.sys. Now, i tried reinstalling windows...but guess what, it freezes half way :'(

"What do i do people!?" described, cant get into windows with card in. To worsen the deal, i have a working 4mb ati rage pro... but, obviously, downloading nvidia drivers and trying to install em wont work lol ...DANGIT>"

So if you think you might be able to help plz message me on aim at

the philosofizer

msn at

If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.


The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 07-06-2006, 08:02 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
FlashDude's Avatar
Join Date: Apr 2006
Location: NB, Canada
Posts: 1,232
Send a message via MSN to FlashDude

It won't even boot into safe mode?
alot of nvidia cards are not 4x/8x just 8x. It's ether that or the card is no good.

FlashDude is offline  
Old 07-06-2006, 08:16 PM   #3 (permalink)
Super Techie
Join Date: Jun 2006
Posts: 325

have u tried resetting the bios or telling the bios that the card should run in 4x
random things like that often help
also try installing an older version of windows
who knows?
Athlon 64 3200+
GigaByte GA K8N-SLI
1GB Corsair Select Value
GigaByte 7300GS
80GB maxtor Hard Disk
Samsung Writemaster DVD-RWDL 16x
Thermaltake mambo case w/ 430 PSU
Windows XP Pro
17\" Proview LCD
mophead740 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:00 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.