Fps problem after upgrade - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 03-06-2007, 11:07 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Mar 2007
Posts: 6
Default Fps problem after upgrade

I recently upgraded my graphics card from a Sapphire 9600XT to a XFX 7600GT (AGP) and on some games I am not seeing any fps increase at all. However, in games I recently have installed after the upgrade it seems they run extremely well compared to how I would think the 9600XT would have ran them. I have run driver cleaner to get rid of the ATI drivers and installed the new Nvidia drivers. An example of the problem I am having is that I can run GTR 2 at 60-100 fps Max details while in GTR I am getting 20-25 fps. I installed GTR 2 following the upgrade, and GTR was there before. I have tried re-installing GTR, but there was no difference, I am having this same problem with Battlefield 2. I have tried various versions of Forceware and none seem to help. Any possible solutions to this problem?

My Specs:
Northwood P4 2.66 GHz Proc ( I realize this is a bottleneck, but I should still see increase in performance)
XFX 7600 GT
1.5 GB Corsair XMS RAM
Intel 865PE Mobo


themainman62 is offline  
Old 03-06-2007, 11:23 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
CrazeD's Avatar
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD

I don't know anything about "GTR 1", but for BF2, try deleting your "optimized shaders".

Go to My Documents\Battlefield 2\mods\bf2\cache

Inside the "cache" folder, will be one (or more) folders with huge names. Delete the folders with long names, but don't delete the cache folder itself.

Start BF2 again and change video settings if you wish, and then load a map and they will optimize again and it should be fixed.

You may be able to do something similar with "GTR 1", but I've never played it.


Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 03-06-2007, 11:40 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Mar 2007
Posts: 6

I tried the fix for BF2, but it didnt work the shraders were optimized, but the FPS remained low around 25-30 FPS running med-high settings (the exact same my 9600XT was running). I have seen benchmarks for the 7600GT AGP where frames avg. 80 fps and never dropped below 60 at max settings, and the CPU in the test setup was not much better than mine.
themainman62 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:17 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.