Found New Hardware that's Not There - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 05-28-2006, 10:16 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Mar 2006
Posts: 7
Send a message via AIM to PennKen2009 Send a message via Yahoo to PennKen2009
Default Found New Hardware that's Not There

ok, i just got done doing windows update. I got service pack 3, and a few other things. And when i restarted my computer, I got the message new hardware found and it said it found a plug and play monitor. So anyways yeah im using my laptop and there's no other monitor. Before I updated it didnt do this at all and i restarted my comp like 3 times today doin updates before this. I know one of the updates was from Dell and it was for the monitor I have.
The updates I did this last time were:
1)Dell Inc. - Video - Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family
2)Microsoft .NET Framework 2.0: x86 (KB829019)
3)Update for Windows XP (KB896344)
4)Office XP Service Pack 3
5)Conexant Systems, Inc. - Modems - Conexant D110 MDC V.92 Modem

So yeah i would guess the first one would be the one that affected my comp wrong somehow maybe. I have virus scan and all up to date and run it daily, ran it today a couple of hours ago after this happened and it found no viruses. Thanks in advance for your help.

PennKen2009 is offline  
Old 05-28-2006, 10:22 PM   #2 (permalink)
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123

First of all, Windows XP doesn't have PS3. Are you sure its from Windows Update?

And it found a HD that's not in your computer?

Well, what size is both HD's? The OS may have partitioned the one hard drive into two.

talldude123 is offline  
Old 05-28-2006, 10:32 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
Join Date: May 2006
Posts: 67

just gotta correct u talldude PS3 = Playstation 3... now when you mean PS3 you obviously mean SP3.. so any1 who thinks he wrote windows XP dosnt have playstation3 dont get confused lol he just did little spelling mistake.. SP3 = Service Pack 3.. i am a real noob!
CPU: AMD Athlon 64 4000+
Mainboard: Gigabyte GA-K8N51GMF-9
Video Card: nVidia7300GS 512mb PCI-e
Ram: 1024 Memory DDR 2x 512
HDD: 80GB Western Digital (IDE)
Monitor: 17'' LCD Chimei CMV
Burner: 2x Lite-On 52x38x52x Burners
Keyboard: G15 Logitech Gaming Keyboard
Mouse: G5 Logitech Gaming Mouse
MousePad: Thermaltake Tai-Chi M2 Steelpad
OS: Windows XP
ChingChong23 is offline  
Old 05-28-2006, 10:39 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Mar 2006
Posts: 7
Send a message via AIM to PennKen2009 Send a message via Yahoo to PennKen2009

yeah i meant service pack 3, its for office xp (update no. 4 in the list i provided). I got it directly from windows update from the tools menu on internet explorer. I dont know where you got the idea but i only have the internal hd that comes with the pc, it's 80 gigs. I never added any new hardware or anything so i have no idea why its finding new hardware.

oh and it iddnt find a new hd, it found a new plug and play monitor.
PennKen2009 is offline  
Old 05-28-2006, 11:09 PM   #5 (permalink)
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123

Your monitor drivers arent installed then.

Go to and search for drivers.
talldude123 is offline  
Old 05-29-2006, 06:53 AM   #6 (permalink)
Master Techie
Alvin.C's Avatar
Join Date: Jun 2004
Location: London, UK
Posts: 2,578
Default Re:


Probably because the driver for your monitor is not installed. Don't confuse this with the graphics card drivers, however. Don't know why it would appear now though.

You don't have to install a driver for you monitor in order for it to work, because windows is capable of using the generic plug and play monitor driver. The display driver simply has information such as max. supported refresh rate, resolution and colour depth, so that the graphics card knows what supported. But more often than not, the generic monitor driver is capable of detecting these correctly.

|Desktop PC| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 8.1 Pro (x64)| |AMD FX 4100 Black Edition 3.6 GHz @ 4.0 GHz OC| |Arctic Cooling Freezer 13 PRO| |Gigabyte Nvidia GeForce GTX 560 Super Overclock 1GB| |ASUS M5A78L-M/USB3 Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD SATA III HDD| |Kingston HyperX 8GB PC3-14900 DDR3-1866| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 05-29-2006, 12:14 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Mar 2006
Posts: 7
Send a message via AIM to PennKen2009 Send a message via Yahoo to PennKen2009

yeah i dont understand why it appeared now, i mean i recently got done reformatting but that was like 2 months ago, and i had all my external stuff unplugged and all except my power cord like you're supposed to, then i installed all my hardware invidually. The monitor is obviously connected to the laptop so it has to be installed i mean its working fine and all. I don know i mean how couldnt it be installed? Oh and i also looked at my device manager under monitors and for some reason there's 3 monitors listed:

1)Plug and Play Monitor
2)Plug and Play Monitor
3)Unknown Device

Yeah i dont understand this at all. I have no external hardware that views stuff like a monitor. I have my printer but that has nothing to do with it. When I look at the info for the first two, they both are from Microsoft, so maybe like it's just the monitor's original driver and an updated driver or something. The unknown device one has no info on it at all.

PennKen2009 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:03 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.