First boot problems - Page 3 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-11-2012, 07:09 PM   #21 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2012
Location: Monterey, CA
Posts: 30
Default Re: First boot problems

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
What options do you have to choose from besides IDE mode?

Surprised it didn't detect on IDE mode...
It lists RAID and AHCI.
__________________

adri4n is offline  
Old 05-11-2012, 07:10 PM   #22 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: First boot problems

Have you tried AHCI mode?
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 05-11-2012, 07:13 PM   #23 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2012
Location: Monterey, CA
Posts: 30
Default Re: First boot problems

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
Have you tried AHCI mode?
Now it doesn't show up BIOS under Pri. Master Disk
adri4n is offline  
Old 05-11-2012, 07:15 PM   #24 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: First boot problems

But it shows up in BIOS, correct? It doesn't really matter that much what port the SATA drive is in; it's not like IDE with master/slave configurations.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 05-11-2012, 07:20 PM   #25 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2012
Location: Monterey, CA
Posts: 30
Default Re: First boot problems

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
But it shows up in BIOS, correct? It doesn't really matter that much what port the SATA drive is in; it's not like IDE with master/slave configurations.
I'm not sure. Sorry, I've never had to deal with BIOS before and I'm totally lost right now.
I'm not sure where to look for it. When it was in the other setting I found out it was there by looking at the master/slave configurations. But, now I don't really see it anywhere.
adri4n is offline  
Old 05-11-2012, 07:26 PM   #26 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: First boot problems

Check the boot order; that's the easiest place usually. Is the drive listed there? Or is it listed anywhere in the BIOS? Just browse around, and check if you can see it anywhere.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 05-11-2012, 07:34 PM   #27 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2012
Location: Monterey, CA
Posts: 30
Default Re: First boot problems

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
Check the boot order; that's the easiest place usually. Is the drive listed there? Or is it listed anywhere in the BIOS? Just browse around, and check if you can see it anywhere.
Under the boot order it lists "Hard Disk" as an option for the order, but I'm not sure if this actually indicates that it's there or not?
Besides that list, I'm not really seeing it anywhere.
And when I tried booting the disk again, it just hangs at verifying dmi.
adri4n is offline  
Old 05-11-2012, 07:36 PM   #28 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: First boot problems

An easy way to check, is to access the Boot menu (not in the BIOS, but you access it to boot off of something: usually the F12 key). Check to see if it's listed as an option in the boot menu.

After setting to AHCI, have you tried to boot to the install disc and install Windows yet? I'm just curious to see if it's working.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Old 05-11-2012, 10:07 PM   #29 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2012
Location: Monterey, CA
Posts: 30
Default Re: First boot problems

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
An easy way to check, is to access the Boot menu (not in the BIOS, but you access it to boot off of something: usually the F12 key). Check to see if it's listed as an option in the boot menu.

After setting to AHCI, have you tried to boot to the install disc and install Windows yet? I'm just curious to see if it's working.
I checked all over the BIOS menu and I'm not seeing it. And on the boot order it just lists "hard disk".
adri4n is offline  
Old 05-11-2012, 10:38 PM   #30 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,515
Default Re: First boot problems

Have you tried the installation again since you set it to AHCI? Does it detect the disk?
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PC Boot Problems Misto Hardware Repairs and Troubleshooting 6 06-08-2010 10:58 PM
Nvidia drivers, Boot problems, restart problems all related????? FastNOT Hardware Repairs and Troubleshooting 3 02-12-2008 06:18 AM
Boot Problems Ska_kid Microsoft Windows and Software 12 02-07-2006 01:20 AM
Boot problems grifter43 Monitors, Printers and Peripherals 13 07-22-2005 07:25 PM
XP Boot problems Blo Monitors, Printers and Peripherals 7 01-21-2004 06:05 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.