Finished Cleaning out computer, WONT START NOW!!! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 03-30-2011, 09:02 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
Default Finished Cleaning out computer, WONT START NOW!!!

Hey Guys, Just finished cleaning out my computer like a do every month and after today i put everything together and it wont start, I have absolutely no cash and need to fix this even if i have to use duct tape and bubblegum!

The only thing i know that doesnt have any problems is my video card because i went to the computer store i bought it at and they tested it and it works flawlessly.

When the computer boots up the fans and led lights turn on but nothing at all displays on the screen, every 1 to 2 seconds the fans die down for a sec then go back up to their previous speed. Also out of the 5 indicator lights on the 4870x2 the middle light blinks about every second or two as well.

All i did is clean it out very gently and i dont know what on earth the problem could be.

I Have some videos here that might help.

video-2011-03-30-20-40-31.mp4 video by aveangior - Photobucket

video-2011-03-30-20-39-01.mp4 video by aveangior - Photobucket

Computer specs,

Antec 1200
Antec 1000 watt power supply,
ATI 4870x2
intel q6600 was clocked at 3.0ghz
4 gigs 800mhz crucial ram (1 gig each, Total of 4)
Auzentech xplosion 5.1 soundcard
Secondary ati 3450
Intel extreme series motherboard, Dont know the model starts with d then x maybe?


aveangior is offline  
Old 03-31-2011, 12:40 AM   #2 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Jun 2008
Posts: 548
Default Re: Finished Cleaning out computer, WONT START NOW!!!

Check the basics first:

Make sure you plugged everything back in (some Motherboards have 2 power connectors, etc)

Make sure the CPU heat sink is firmly secured (no wobble, etc)

If it shuts it'self off it's either an Overheat issue, or a "wrong cord in wrong spot" connection - and the computer is preventing itself from doing damage.

Make sure all connections are clean, and firm. IF anything is bent - do not use it.

If you removed your RAM, video card, harddrive or anything else - make very sure you put it firmly back into place (and in the correct position)

If you have onboard video - try pulling out your video card and using onboard instead - just to see if it boots, if it boots - it IS a problem with the video card, although this doesn't mean it's "ruined" just possibly not powered/plugged in properly, or recieving enough juice from the motherboard+connectors. Also make sure the monitor is plugged in securely.

Windows 7 64bit
CPU: Intel Core i7 920 @ 2.67Ghz (Stock)
GPU: XFX Radeon HD 4890 XXX Edition@ 900Mhz (Stock)
Ram: OCZ Platinum 6GB DDR3 1600 Triple Channel (Stock)
Mobo: ASUS P6T Deluxe
PSU: Corsair TX750W
HDD: Seagate Barracuda 7200.11 1TB 7200 RPM 32MB Cache (ST31000333AS)
Cooler Master HAF 932
Gothch1ck is offline  
Old 03-31-2011, 11:15 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
Default Re: Finished Cleaning out computer, WONT START NOW!!!

Everything is firmly connected, I took the video card into the store and it is working fine
aveangior is offline  
Old 03-31-2011, 04:31 PM   #4 (permalink)
Papa Chester
Antec-User's Avatar
Join Date: Sep 2008
Location: Afghanistan Campaign Veteran
Posts: 1,035
Send a message via MSN to Antec-User
Default Re: Finished Cleaning out computer, WONT START NOW!!!

CPU power plug? -Stupid question, but I've done it.

Possibility of a static shock. Do you have a speaker hooked up to the board for beep codes? Try a CMOS reset?

I've got a 4870 (single) and I asked about the lights a WHILE ago.

LEDS on HD4870 cards

D1601 - Red LED On, shows critical temperature fault

D1602 - Red LED On, shows External power connector A was removed

D1603 - Red LED On, shows External power connector B was removed

D601 - Red LED On, shows critical Core power fault
PII 940 @ 3.8g | Gigabyte DS4H | OCZ Reaper 1066 | HD 4870 1G | Ultra X3 1000w | Antec 900 | 1/2" CPU/GPU LIQUID LOOP | OCZ SSD | Swiftech + XSPC

<---- If You enjoyed my ramblings, or if I've helped you, Check me... :D
Antec-User is offline  
Old 03-31-2011, 05:31 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
Slaymate's Avatar
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Finished Cleaning out computer, WONT START NOW!!!

Try starting it with one or two sticks of ram.
Slaymate is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Computer just wont work(Wont start up) solid102 Hardware Repairs and Troubleshooting 8 10-30-2007 08:46 PM
The computer wont start up?! kiki13 Microsoft Windows and Software 52 12-10-2006 08:42 PM
Computer wont start please help Chapow System Upgrades 4 08-11-2006 11:45 PM
computer wont start up????? Liam amd.64 Microsoft Windows and Software 12 08-02-2006 04:22 PM
Gaming Computer iv just finished building wont boot!!!!! sbcirclepants New Systems | Building and Buying 14 10-03-2005 05:57 PM

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:04 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.