a few questions - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-24-2009, 09:08 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 23
Default a few questions

i picked up an older Acer pc and am having trouble to get it up and running, the pc will turn on but all i get is a black screen, have tried using a video card instead of the one that is built in but its the same still only a black screen. the only info that i could pull off the mother bord was this
845GV-M2 Rev:1.2
15-H85-011202
__________________

nathanv84 is offline  
Old 06-24-2009, 09:09 AM   #2 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: a few questions

Have you tried a different monitor? One that you know is working. Have you tried a different Cable for the monitor?
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Old 06-24-2009, 12:27 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 23
Default Re: a few questions

yes i have tried a few monitors that i know work
nathanv84 is offline  
Old 06-24-2009, 05:16 PM   #4 (permalink)
Oldie but a goodie
 
oldskool's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Maine, USA
Posts: 1,762
Default Re: a few questions

Does it have onboard graphics ? Or does it have a graphics card ? I am wondering if the graphics has gone kaput.
oldskool is offline  
Old 06-24-2009, 06:40 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 23
Default Re: a few questions

it has an onboard graphics card and i had thought of that as well and tryed one of my graphic cards and its still a blank screen
nathanv84 is offline  
Old 06-24-2009, 07:32 PM   #6 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: a few questions

Have you disabled the on-board video in the system bios? And just because a few fans spin up and the board lites up doesn't mean the power supply is good. I would also look at the mobo closely for leaking capacitors or other signs or smells of damage. Does it have a modem in it? I've seen a bunch of dead modems that will keep a PC from posting. Actually any piece of hardware that is shorted can cause your problem. Try unhooking your drives and such one at a time.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 06-24-2009, 07:34 PM   #7 (permalink)
Oldie but a goodie
 
oldskool's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Maine, USA
Posts: 1,762
Default Re: a few questions

You could go into your Control Panel > System > Device Manager and see what is showing next to your graphics controller that is listed. Like, is it a Red and White X ? An exclamation point (yellow) ?

Also, there just might be something wrong on the motherboard, like something could have shorted before you got it. Did you get this PC from someone you know that you can ask questions about the issue ? They may or may not be aware, but it might not hurt to ask if that is a possibility, that is.

EDIT: Slaymate beat me to the possible problem on the board...oops. I dont want to sound repetitive.
oldskool is offline  
Old 06-24-2009, 09:14 PM   #8 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,657
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: a few questions

Does everything else seem to be working correctly? e.g. lights come on, fans and hdds spin up. Any beeps when you start it up?
__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 06-25-2009, 08:35 PM   #9 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 23
Default Re: a few questions

Quote:
Originally Posted by S0ULphIRE View Post
Does everything else seem to be working correctly? e.g. lights come on, fans and hdds spin up. Any beeps when you start it up?

all the lights come on, fans spin.................. NO beeps


i have not had time to try any of the other ideas as of yet but i will try them soon and post back the results A.S.A.P.
nathanv84 is offline  
Old 06-25-2009, 09:10 PM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,657
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: a few questions

I'm just not convinced the problem is the graphics, whether onboard or on a card.

If there's no beeps but all the lights and fans come on, and that's ALL it does, then the cpu could be busted. You'll get the same result if you completely remove the cpu and try booting. Take the heatsink off, see if there's any obvious burn/scorch marks on the cpu.

Have you got another pc you can test the cpu in?

edit: lol, I just read some of the other suggestions. How is he meant to check the device manager, bios, or anything else like that when the screen stays black?
__________________

__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Current Next Gen graphic card questions Gabb New Systems | Building and Buying 10 10-09-2008 12:30 PM
Workout Questions. KCRMYZ Off Topic Discussion 33 09-30-2008 06:30 PM
FIANL THREAD for my endless questions golumstoe New Systems | Building and Buying 19 07-24-2008 01:38 AM
A few miscellaneous questions Balishang New Systems | Building and Buying 4 07-01-2008 06:29 AM
apple OS questions. solidsteve Apple and Mac 11 01-13-2008 05:13 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.