external hdd does not appear in MY COMPUTER - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-28-2005, 08:09 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 1
Question external hdd does not appear in MY COMPUTER

i just reformatted my system last night to get a clean start all over again. however, after the formatting of my system, ive encountered some problems with my external hard drive. its a western digital 80gb external hd that was working fine before my system was formatted. whenever i plug it into the usb, windows will detect it and say new hardware has been found. my main problem is the hd icon wont appear in 'my computer.'
it appears in my device manager and appears to be working fine. however when i check in disk management it doesn't show. can someone help me?
__________________

vendetta0 is offline  
Old 09-28-2005, 08:12 PM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Hmm, did you install USB drivers? USB 2.0 drivers?
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 09-28-2005, 08:13 PM   #3 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

I was thinking the same thing however Windows recognized the drive...

Im wondering if its trying to use a drive letter that is already taken by a partition/dvd/cdrom or whatever else.
__________________
brady is offline  
Old 09-28-2005, 08:21 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
RicoDirenzo's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 2,102
Default

I have had a similar problem, but with an external CRrom and sp2. Finds the drive enclosure and refuses to recognize the drive. I just gave up! I have recently reformatted my hd and will pull it off the shelve and let you know what happens. If I can offer any help I will repost.
__________________
Noli Nothis Permittere Te Terere!!
EVGA 680i, Dual EVGA 8800GT'S (650/950), 4 gigs OCZ DDR2 1066, Intel Q9450 at 3.8 Ghz, Koolance Water Cooled, Dual Plextor16x DL DVD+/-RW. Dual WD 250gb 16mb Cache Sata 3.0. 3DMark06 score = 19,168.
RicoDirenzo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.