External harddrive issue - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-22-2006, 08:34 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
hdansjr's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 180
Default External harddrive issue

My external hard drive that I use for backups is giving me a problem. It's a Western Digital hard drive that is connected by USB 1. Whenever I back-up my files, I have trouble shutting the external hard drive down. I will go to the "safely remove hardware" icon and click remove the "i" drive which is the external hard drive. I then get a message saying that it is unresponsive at this time and cannot be removed. If i click continue or cancel, nothing happens, and I can just go through that process it seems like for ever. If i just try to power down the hard drive, then the light will blink on and off until i actually remove the power supply. Any idea what might be the issue? I have uninstalled the software and it's still is an issue. DO I do any damage when I just unplug the hard drive?
__________________

hdansjr is offline  
Old 12-22-2006, 09:03 AM   #2 (permalink)
MechEng Extraordinaire
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1,027
Send a message via AIM to cwiz
Default

that happens w/ my jump drives sometimes. i usually just shut down the comp and pull it out
__________________

__________________
Change the world
upgrading...
PS3 -> Folding as we speak Team# 64582
cwiz is offline  
Old 12-22-2006, 10:01 AM   #3 (permalink)
True Techie
 
hdansjr's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 180
Default

so just shutting the computer down will allow me to cut off the HD? LIke i stated, if i try to shut it down without safely removing the hardware, the power light just blinks on and off. If i can just shut the computer down and then power it off, i'll do that if there's no chance of any problems.
hdansjr is offline  
Old 12-24-2006, 02:02 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 957
Send a message via AIM to M4A1
Default

That's prob your best choice. Never heard of that problem before.
M4A1 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.