External Hard Drive trouble - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-02-2005, 03:44 PM   #11 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 25
Send a message via AIM to Unreal Tuner Send a message via Yahoo to Unreal Tuner
Default

when I try to run the partition program with the hard drive on...

it gives me a Init failed: Error 100, Partition table is bad.

and if i turn it on after i open the partition program, the drive does not show up.

any suggestions?
__________________

Unreal Tuner is offline  
Old 10-03-2005, 02:45 AM   #12 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 354
Default

ok try this then it should work better >>
thats about all i can suggest sorryhttp://members.dcsi.net.au/mezmail/Stuff/Partition.exe
__________________

__________________


Aries A+ Hardware and Software Certified
BlkShdw88 is offline  
Old 10-03-2005, 11:24 PM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 25
Send a message via AIM to Unreal Tuner Send a message via Yahoo to Unreal Tuner
Default

Ok....well this partition program works better
It shows up, but it does not give me the option of formatting the drive.

Suggestions?
Unreal Tuner is offline  
Old 10-04-2005, 08:43 AM   #14 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 354
Default

does it give you an option of mount? if so you should mount the drive and choose a drive letter.. what options are actually available when rightclicking the drive?
__________________


Aries A+ Hardware and Software Certified
BlkShdw88 is offline  
Old 10-04-2005, 09:32 PM   #15 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 25
Send a message via AIM to Unreal Tuner Send a message via Yahoo to Unreal Tuner
Default

the options available when I right click are:

Copy Hard Disk

Update MBR

Change Primary Slot

View Sectors

Browse Disk

Properties

And no, it does not give me an option to mount
Unreal Tuner is offline  
Old 10-05-2005, 08:30 AM   #16 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 354
Default

so the external disk you are clicking on does not show up in the disk map? (with the colours and bars) if so click on the drive empty space and create a new partition or format it .. if it shows up in the drive map you can mount it also.. give that a try (if you already havnt) .. dont click on the actual drive but the partition or watever you have showing underneath it and try it on the disk map with the colours and bars.. lol hope that makes some sense
__________________


Aries A+ Hardware and Software Certified
BlkShdw88 is offline  
Old 10-06-2005, 05:42 PM   #17 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 25
Send a message via AIM to Unreal Tuner Send a message via Yahoo to Unreal Tuner
Default

Ok.....somehow i think i managed to format the drive.....thanks a lot!!

But when I was doing it, it keeps giving me a message that says;

Hard Disk 1: I/O Fault!

why does it do this? Also, it still does not show up in Computer Management.

I appreciate all the help you have given me.
Unreal Tuner is offline  
Old 10-07-2005, 03:20 AM   #18 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 354
Default

hmm strange... sorry i don't know why it is saying that if its new the only thing i can link to it is what you asked a few posts ago, it may be defective. I/O Fault is an Input Output Fault from the Hard Disk. All i can suggest now is to take the hard drive out of the external case and plug it inside your computer on IDE port and see if that helps you to format etc. other than that i'd be returning the product if you suspect its faulty. sorry i cant be of anymore help
__________________


Aries A+ Hardware and Software Certified
BlkShdw88 is offline  
Old 10-09-2005, 08:57 PM   #19 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 25
Send a message via AIM to Unreal Tuner Send a message via Yahoo to Unreal Tuner
Default

no problem....im going to just replace it with another one. Are you familiar with any good brands?

Thanks for all the help, I really appreciate it!
Unreal Tuner is offline  
Old 10-10-2005, 02:41 AM   #20 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 354
Default

no worries mate

i would recommend getting a maxtor or western digital (seagate have their own too) external hard drive because you know you are getting their hard drives and they are reliable and have good warrantys.. or you could always buy a external hard drive case and put a new hard drive in it for cheaper! if you are able to replace this one for case and new hdd :-)
__________________

__________________


Aries A+ Hardware and Software Certified
BlkShdw88 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.