external hard drive - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-22-2006, 09:29 AM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 837
Send a message via AIM to 2fast4u
Default external hard drive

everytime i turn it on i have to go to disk manager and activate the drive... it says that it is a dynamic disk.. how do i make it pop up under my computer like a pen drive? so i dont have to activate it everytime.. should i format it to basic drive?
__________________

__________________
2fast4u is offline  
Old 05-22-2006, 11:53 AM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re:

Hello,

Yep. You need to convert from dynamic to basic disk.

Converting between basic and dynamic disk types are documented here:

http://support.microsoft.com/?kbid=309044
__________________

__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 05-22-2006, 12:46 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 837
Send a message via AIM to 2fast4u
Default

thanks a bunch.
__________________
2fast4u is offline  
Old 05-22-2006, 06:35 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 837
Send a message via AIM to 2fast4u
Default

well it is having the same problem.. i have to do system restore everytime to get the computer to pick up the **** external hard drive.. is it the enclosure? cause i backed everything up and made it basic and then i logged out, shut off external, logged back in, wasn't there cause it is off, turned it on while logged in and not under my computer, logged out, logged in and still not there... and im too lazy to do system restore again.. help me fix this please!
__________________
2fast4u is offline  
Old 05-23-2006, 07:45 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 837
Send a message via AIM to 2fast4u
Default

bump
__________________
2fast4u is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.