Explanation of Error Codes Generated by Device Manager - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 01-06-2006, 05:26 PM   #1 (permalink)
True Techie
Join Date: Nov 2005
Posts: 112
Default Explanation of Error Codes Generated by Device Manager

my new sound card upgraded from onboard sound only seems to be playing the front two chanels of my 5.1 speakers,
in device manager it show a pci device not recognized code 39


i have narrowed it down to this, the 3 jacks are pluged into the card, but im only getting sound from, (like i said, the front two)
that is the green jack. black and orange wont work

i tried pluging into the onboard holes, and nothing happened. so im guessing that mean the onboard sound in corectly disabled.

the soulution say to delete and reinstal the drivers.
i have done that, and reseated the card. still says there in new hardware everytime i reboot.

also, all diagnostics test in the "creative(sound blaster)" screens work fine. thats the only time i hear sound coming from my center, and rear speaker.

p.s. the girl that does the test voice sounds hot lol

please help guys, i think im close

BRreed is offline  
Old 01-06-2006, 07:43 PM   #2 (permalink)
Super Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 420
Send a message via AIM to silence782

have you tried switching PCI slots? And checking the manufacturer's wesite for a similar problem? Secondly, did you uninstall the old drivers before adding new ones? Generally installing new drivers on top of olds ones is a bad thing.

Still weak, I know, but getting better:
CPU: AMD AthlonXP 2500+
1.8GHz @ 333 FSB
512 DDR 2700
160 GB westerndigital hd
Dual booted with XP/Fedora Core 5
PCchips M848A mobo
nVIDIA GeForce MX 4000 video Card
Associate\'s Degree in Applied Computer Sciences.
A+ Certified for Hardware and Operating Systems. Network+ Certified
silence782 is offline  
Old 01-06-2006, 08:07 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
sPlAtOiD's Avatar
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748

Also if you have onboard sound you need to go into your bios and disable the sound.
sPlAtOiD is offline  
Old 01-06-2006, 08:54 PM   #4 (permalink)
True Techie
Join Date: Nov 2005
Posts: 112

thats not it, look at the link, error code 39, pci device not recognized, currupt binary.
i have tried to reinstal, and the onboard is disabled
BRreed is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:34 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.