Ethernet not being recognized - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-30-2009, 02:42 AM   #11 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Ethernet not being recognized

I think the problem is xp x64. Did you make sure and download the xp 64bit driver. Do you know if there is a driver for your ethernet card.

I would install win7 x64 which you can use free for about a year if you cannot find proper xp 64bit drivers.
http://www.microsoft.com/windows/win.../download.aspx

Once again what model is your motherboard?
__________________

__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 07-30-2009, 03:11 AM   #12 (permalink)
HONK if you route packets
 
mikesgroovin's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: MD
Posts: 4,715
Default Re: Ethernet not being recognized

Hefe's got the right idea here. No need for Linux. Check your drivers
__________________

mikesgroovin is offline  
Old 07-31-2009, 12:59 AM   #13 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8
Default Re: Ethernet not being recognized

XP x64 drivers for what? I doubt my machine could comfortably run Windows 7 with 2GB of DDR400 ram and an Athlon 64 3700+. So you guys are saying if I had a genuine XP x64 disc things would be working better?

I have an EVGA nForce3 250Gb chipset. Maybe nForce2
Geneity is offline  
Old 07-31-2009, 01:03 AM   #14 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Ethernet not being recognized

run cpuz and give us the exact model of your motherboard.

CPUID

I ran win7 just fine with a 4000+ and 2gb of ram but lets see what motherboard you have to determine if we can find xp64 drivers for your ethernet first.
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 07-31-2009, 01:52 AM   #15 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2008
Location: Missouri
Posts: 1,534
Default Re: Ethernet not being recognized

Quote:
Originally Posted by Hefemeister View Post
run cpuz and give us the exact model of your motherboard.

CPUID

I ran win7 just fine with a 4000+ and 2gb of ram but lets see what motherboard you have to determine if we can find xp64 drivers for your ethernet first.
I agree, figure out which motherboard you have, or else we can't do anything else for you. My buddy ran Win7 on a similar rig, and it all worked, except for Aero support, but that was the graphics card.
__________________
ASUS M5A99FX Pro R2.0 : AMD FX 9370 : Corsair H100i GTX Cooler : 16GB Corsair Vengeance Blue 1600 (4x4Gb) : XFX 7970 Ghz 3GB x 2 : PNY XLR8 256GB SSD : Seagate 1TB : Antec True Power Quattro 1000W : Thermaltake G41
95BlackGA is offline  
Old 07-31-2009, 02:04 AM   #16 (permalink)
Lord Techie
 
Hefemeister's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sweden
Posts: 9,093
Default Re: Ethernet not being recognized

On a side note with only 2gb of ram there is no real advantage to running xp64. Do you have xp x86 (32bit) version. Driver support is much better. If not give us the mb model and we will see what we can find for you.
__________________
ASUS P6T Deluxe V2 :: INTEL i7 920 @3.4 :: XFX GTX260 :: 6gb Corsair 1600 :: Corsair 750TX :: TRUE 120 :: Samsung T240 24" :: Windows 7 X64

I do not accept support questions via PM

"Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
Hefemeister is offline  
Old 08-03-2009, 08:51 PM   #17 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8
Default Re: Ethernet not being recognized

Hey guys. Been busy, and trying to mess around with the various problems I'm having.

I never ran CPU-Z and can't now anyway because I used a friends computer to re-format the hard drive. It's clean.

Problem 1: The computer only seems to turn on the display at random. Unplugging everything, resetting the CMOS, messing with the power, all do absolutely nothing. Letting it sit for a day and plugging it back in works fine. After a day of sitting around it uses the display like it was never a problem and restarting it causes no problems either. - nevermind. It just randomly stops working whenever it feels like it but doesn't start working again. There have to be some wrong connections somewhere or something is bridged.

Problem 2: BOOTMGR is missing. I can't boot from CD because this is all that happens with ANY of the three genuine windows discs I have. Never had the problem before we used Vista to reformat the drive. All I can find is fixing it in the operating system, well I don't have one so that's out. No longer goes through diagnostics, can't get into the BIOS either (F12). Starts up with the motherboard screen, then goes straight to verifying DMI pool data... BOOTMGR is missing


Beginning to think this is a lost cause.
Geneity is offline  
Old 08-16-2009, 06:29 PM   #18 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8
Default Re: Ethernet not being recognized

No one has anything for me?
Geneity is offline  
Old 08-16-2009, 11:03 PM   #19 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: Ethernet not being recognized

Problem 1:

Sounds a lot like a overheating issue to me. The card stops working when it breaks the threshold for the max temp that is reached and wont start working again till it is below that temperature again. So that certainly sounds like a heat issue.

Problem 2:

BootMGR is missing. Which OS? Are you still on Win7 RC or XP? Cant help you fix that without knowing which OS your running.
__________________

__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot connect to the internet with Laptop's Ethernet port r3n3r4d3 Hardware Repairs and Troubleshooting 1 06-15-2009 11:30 PM
Installed CD-Rom, now DVD-RW not recognized? 95BlackGA Hardware Repairs and Troubleshooting 2 03-13-2009 04:56 PM
Just set up new wireless router, speed help? And ethernet cable cost Q? Secret Computer Networking and Internet Hardware 3 09-06-2008 10:47 AM
MDD Ethernet problem NCMau Apple and Mac 0 03-06-2008 09:00 AM
TCP/IP vs ethernet carey_w Computer Networking and Internet Hardware 4 10-02-2007 12:23 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.