EMachines T2885 won't power on - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-16-2007, 11:59 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 71
Send a message via Yahoo to DaPurpleRT
Default EMachines T2885 won't power on

So, was finishing doing a few things on friend's enw Compaq, and she mentions she wishes she could get her old EMachines going to. I inquire about it. Apparently, the "fan ran all the time and one day it just shut off and refused to power on". PS I thought, and I sniffed it, boy it smelled burnt up.

So I hauled it home and cannabilized a PS off a Compaq I had sitting around. After putting it in, lgiht on the Mobo comes on. hey, that's good, but still no boot. One thing I noticed. I plugged the 20 pin connector in, but this MB also has a 4 pin, square power connector I hadn't seen before, and this PS has no hookup for it. What is this for? Is it necessary?

Also, any other thoughts on this issue welcome.

Thanks in advance,

Ryan
__________________

DaPurpleRT is offline  
Old 11-16-2007, 12:43 PM   #2 (permalink)
AKA ComatoseClown
 
H4x3r's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,526
Send a message via AIM to H4x3r Send a message via MSN to H4x3r
Default Re: EMachines T2885 won't power on

ah the 4 pin is for the CPU power....gonna need a psu with the 20+4 pin connector
__________________

__________________
H4x3r is offline  
Old 11-18-2007, 05:57 PM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 71
Send a message via Yahoo to DaPurpleRT
Default Re: EMachines T2885 won't power on

So that's likely my non-power up issue now huh? Without that plugged in will the pc not even attempt to power on??
DaPurpleRT is offline  
Old 11-18-2007, 06:05 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 451
Default Re: EMachines T2885 won't power on

Nope, because if it has no CPU it cannot understand any base functions, rendering the whole PC useless. Get a new PSU
techpro5238 is offline  
Old 11-20-2007, 12:07 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 71
Send a message via Yahoo to DaPurpleRT
Default Re: EMachines T2885 won't power on

Well, got brand new PS with 4 pin connector hooked up... Same thing, lighjt is on mobo, but won't power on. When I flip the main power switch on the PS off the fan moves a little on the cpu as well.

One thing, the little 1 pin connector for the power button came out and I'm not positive how it goes back thoguh ive tried many different ways. It was plugged in an 8 pin connector, and like I said, is only 2 pin.

Ideas??

TIA
DaPurpleRT is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
POST Troubleshooting Guide SYL\X/3K Hardware Repairs and Troubleshooting 7 03-07-2009 11:24 AM
Built a new computer...NO POWER!!! HELP!!! imconfused System Upgrades 33 11-26-2007 08:32 PM
Echo Star 600W 20+4 Pin ATX Power Supply commandercup New Systems | Building and Buying 3 09-04-2007 07:21 PM
Power Supply Brinson Overclocking and Modding 4 06-13-2007 09:12 AM
AMD Athlonô 64 X2 Dual Core Processor Utilities & Updates Osiris Overclocking and Modding 6 05-31-2007 01:41 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.