eMachines problem.. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-18-2006, 02:14 AM   #1 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default eMachines problem..

My friend has a newer eMachines, with retarded Media Center on it. He wanted Windows XP Pro, so I reformatted it and put it on there. Only to find out you can't download chipset drivers for it. It needs the USB Bus Controller drivers..I can't find them anywhere. I looked up the model number of his chipset, etc, can't find them anyway.

Mobo model number is MS-7093, chipset is ATi RS480.

Also, sound card drivers won't work (neither on-board nor his Sound Blaster).

And of course, you can't re-store with a disk because...they didn't give him any, all they gave him were blank disks..a lot of good that does..

What if you were to buy a new HDD for this computer? You're pretty much screwed..

Can anyone help?
__________________

__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 05-18-2006, 07:39 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
MrCoffee's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: UK
Posts: 1,858
Default

COntact emachines
__________________

__________________
Intel core I7 920
GA-EX58-UD3R
6GB OCZ platinum 1600
XFX HD4890
Noctua nh-u12p
Corsair HX520
Antec 300
Samsung 1TB F1 Spinpoint
Samsung SM2443BW 24"
MrCoffee is offline  
Old 05-18-2006, 08:20 AM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

That would just be a huge waste of time.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 05-18-2006, 04:04 PM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Phantom118's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: USA
Posts: 724
Default

Whats the specific Brand-name of the Mobo? Is it an Emachines motherboard?
Phantom118 is offline  
Old 05-18-2006, 04:17 PM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 40
Default

install the soundblaster drivers, http://us.creative.com/support/downloads/
that shoudl work
did you try installing this? https://support.ati.com/ics/support/...ge&folderID=27
__________________
<img src=\"http://img467.imageshack.us/img467/6756/mysig1cn.jpg\" border=\"0\" width=\"454\" alt=\"Image Hosted by ImageShack.us\" /></a>
sypher0725 is offline  
Old 05-18-2006, 04:20 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
FlashDude's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: NB, Canada
Posts: 1,232
Send a message via MSN to FlashDude
Default

That's the motherboard part number not the model number, This should be your board!!! have a boo

http://www.msicomputer.com/product/p...del=RS480M2-IL

and here's all your drivers!

http://www.msi.com.tw/program/suppor...UID=639&kind=1
__________________
FlashDude is offline  
Old 05-18-2006, 05:17 PM   #7 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,285
Default

eMachines computers are really good actualy for pre-builts. You need to look at the little # on the sticker on the front IE T-5026. Look at that and then take it to the eMachines website. They have support but really you need to look at your motherboard and look for the drivers on their site. For instance if it was an Intel board w/ an Intel chipset then Intel would have support instead. In this case follow the links given to you and go to ATI and Creatives website and use their drivers instead. They typicaly have newer and better drivers anyways.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 05-18-2006, 05:24 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Quote:
Originally posted by FlashDude
That's the motherboard part number not the model number, This should be your board!!! have a boo

http://www.msicomputer.com/product/p...del=RS480M2-IL

and here's all your drivers!

http://www.msi.com.tw/program/suppor...ist.php?part=1
Those are all intel and VIA. The chipset is by ati.

I tried the eMachines site, all they have is BIOS...

No, I have the soundblaster drivers..but there is an error in device manager. We have the on-board sound working at the moment.

All we need is the chipset drivers to fix the USB Bus.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 05-18-2006, 05:31 PM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: May 2006
Posts: 40
Default

try disabling the onboard sound from the bios and install the sound blaster drivers. maybe theres a confilct
__________________
<img src=\"http://img467.imageshack.us/img467/6756/mysig1cn.jpg\" border=\"0\" width=\"454\" alt=\"Image Hosted by ImageShack.us\" /></a>
sypher0725 is offline  
Old 05-18-2006, 05:37 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

I did. I imagine it doesn't work because of the USB bus error.
__________________

__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.