DVI stopped working - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-23-2013, 08:47 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Jayteescout's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: California
Posts: 145
Question DVI stopped working

So I come home to hop on my computer as I did the day before, but this time my monitor didn't detect any activity. I tried different combos of cables and connections and found that the DVI cable will not work, but my monitor still detects it. By this I mean the monitor will go to sleep when I plug the DVI in, but when I unplug it, the monitor will turn on and say "No DVI Detected" or something along those lines. I think it might have something to do with the connections on my GPU. The only way I can use my computer is with a VGA directly in the motherboard. And with 800x600 on a 20" monitor designed for 1600x900, you can understand how horrible this is. D:

Thanks for your help in advance!
__________________

Jayteescout is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2013, 11:47 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,662
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: DVI stopped working

Ignore the monitor's "no dvi"/sleep thing, pretty sure it's just a simple contact check.

Is the DVI on your PC from a gfx card? If so, what model is the card?
__________________

__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2013, 11:55 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Jayteescout's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: California
Posts: 145
Default

Quote:
Originally Posted by S0ULphIRE View Post
Ignore the monitor's "no dvi"/sleep thing, pretty sure it's just a simple contact check.

Is the DVI on your PC from a gfx card? If so, what model is the card?
it is plugged into my evga gtx 660 dvi-I connector.
Jayteescout is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2013, 01:35 AM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,662
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: DVI stopped working

And the dvi-d port gives the same result?

You can try resetting everything, and by that I mean take out your gfx card, uninstall the drivers, reboot, shutdown, install the card again, reinstall the latest drivers. See if that helps.

It'd also be helpful if you had another monitor or pc to test the gfx card with?
__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.