Dvdrw - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-10-2006, 03:50 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 833
Send a message via ICQ to Amd2800 Send a message via AIM to Amd2800 Send a message via Yahoo to Amd2800
Default Dvdrw

Hey

i have a 4x DVD RW but Nero 7 is only picking it up as a 2x max write drive ..
my dad used it at 4x before and wen he took it out his pc and into mine it dropped speeds

wat could the problem be !!!

hes put it back in his pc and it shows 2x max in his pc ...but was workin at 4X

Thanks John
__________________

__________________
NEW PC : The I5-2500 3.3ghz
CPU : Intel I5-2500 @ 3.3Ghz *SandyBridge* - Ram : 8GB DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Asus P8H67-M Pro
HDD0 : 1TB Sata 2 - GFX : ATI Radeon HD6950 2GB - Sound: Realtek 5.1 Onboard - OS1 : Windows 7 Ultimate X64

Dell Studio 1747 Laptop
CPU : Intel I7 - Q720 @ 1.66Ghz - Ram: 4GB Ram DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Dell - HDD: 2x 500GB Sata 2 - OS1: Windows 7 Ultimate X64





Quote:
I want a processor in my brain..... Can i upgrade my ram?

Amd2800 is offline  
Old 04-10-2006, 05:23 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

Are you using a different blank DVD? They are not all the same speed and many can't go the speed that is written on the disc.
__________________

turtile is offline  
Old 04-10-2006, 05:50 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 833
Send a message via ICQ to Amd2800 Send a message via AIM to Amd2800 Send a message via Yahoo to Amd2800
Default

ive tried 3 different DVD types and still not
__________________
NEW PC : The I5-2500 3.3ghz
CPU : Intel I5-2500 @ 3.3Ghz *SandyBridge* - Ram : 8GB DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Asus P8H67-M Pro
HDD0 : 1TB Sata 2 - GFX : ATI Radeon HD6950 2GB - Sound: Realtek 5.1 Onboard - OS1 : Windows 7 Ultimate X64

Dell Studio 1747 Laptop
CPU : Intel I7 - Q720 @ 1.66Ghz - Ram: 4GB Ram DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Dell - HDD: 2x 500GB Sata 2 - OS1: Windows 7 Ultimate X64





Quote:
I want a processor in my brain..... Can i upgrade my ram?

Amd2800 is offline  
Old 04-11-2006, 05:43 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 833
Send a message via ICQ to Amd2800 Send a message via AIM to Amd2800 Send a message via Yahoo to Amd2800
Default

Thanks for all the help god ..theres soo many posts
__________________
NEW PC : The I5-2500 3.3ghz
CPU : Intel I5-2500 @ 3.3Ghz *SandyBridge* - Ram : 8GB DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Asus P8H67-M Pro
HDD0 : 1TB Sata 2 - GFX : ATI Radeon HD6950 2GB - Sound: Realtek 5.1 Onboard - OS1 : Windows 7 Ultimate X64

Dell Studio 1747 Laptop
CPU : Intel I7 - Q720 @ 1.66Ghz - Ram: 4GB Ram DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Dell - HDD: 2x 500GB Sata 2 - OS1: Windows 7 Ultimate X64





Quote:
I want a processor in my brain..... Can i upgrade my ram?

Amd2800 is offline  
Old 04-11-2006, 10:42 AM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Ethereal_Dragon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Default

1 - Have you upgraded the drivers for the burner?
2 - You said that you have tried different media, BUT, did you make sure that the media is able to burn at speeds exceeding 2x?
__________________
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Old 04-11-2006, 11:38 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 833
Send a message via ICQ to Amd2800 Send a message via AIM to Amd2800 Send a message via Yahoo to Amd2800
Default

i have kept the same drivers that ive always usedand the DVD i used are 4x SPEED Discs
__________________
NEW PC : The I5-2500 3.3ghz
CPU : Intel I5-2500 @ 3.3Ghz *SandyBridge* - Ram : 8GB DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Asus P8H67-M Pro
HDD0 : 1TB Sata 2 - GFX : ATI Radeon HD6950 2GB - Sound: Realtek 5.1 Onboard - OS1 : Windows 7 Ultimate X64

Dell Studio 1747 Laptop
CPU : Intel I7 - Q720 @ 1.66Ghz - Ram: 4GB Ram DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Dell - HDD: 2x 500GB Sata 2 - OS1: Windows 7 Ultimate X64





Quote:
I want a processor in my brain..... Can i upgrade my ram?

Amd2800 is offline  
Old 04-11-2006, 02:18 PM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 833
Send a message via ICQ to Amd2800 Send a message via AIM to Amd2800 Send a message via Yahoo to Amd2800
Default

bump
__________________
NEW PC : The I5-2500 3.3ghz
CPU : Intel I5-2500 @ 3.3Ghz *SandyBridge* - Ram : 8GB DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Asus P8H67-M Pro
HDD0 : 1TB Sata 2 - GFX : ATI Radeon HD6950 2GB - Sound: Realtek 5.1 Onboard - OS1 : Windows 7 Ultimate X64

Dell Studio 1747 Laptop
CPU : Intel I7 - Q720 @ 1.66Ghz - Ram: 4GB Ram DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Dell - HDD: 2x 500GB Sata 2 - OS1: Windows 7 Ultimate X64





Quote:
I want a processor in my brain..... Can i upgrade my ram?

Amd2800 is offline  
Old 04-11-2006, 02:44 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Ethereal_Dragon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Default

1. What is the make & model number for that drive
2. Try upgrading the drivers
__________________
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Old 04-11-2006, 03:00 PM   #9 (permalink)
Ultra Techie
 
RockyZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 893
Send a message via AIM to RockyZ
Default

Upgrade the firmwire. If that doesn't work, try that burner on different computers, if it works on different computers, it is most likely problem with your current PC.
__________________

e6300@2.8GHZ
G. Skill 4GB(2x2GB) DDR800
eVGA 8800GTS 320MB
super pi: 1m=20s
RockyZ is offline  
Old 04-11-2006, 03:30 PM   #10 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 833
Send a message via ICQ to Amd2800 Send a message via AIM to Amd2800 Send a message via Yahoo to Amd2800
Default

Quote:
my dad used it at 4x before and wen he took it out his pc and into mine it dropped speeds and hes put it back in his pc and it shows 2x max in his pc
__________________

__________________
NEW PC : The I5-2500 3.3ghz
CPU : Intel I5-2500 @ 3.3Ghz *SandyBridge* - Ram : 8GB DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Asus P8H67-M Pro
HDD0 : 1TB Sata 2 - GFX : ATI Radeon HD6950 2GB - Sound: Realtek 5.1 Onboard - OS1 : Windows 7 Ultimate X64

Dell Studio 1747 Laptop
CPU : Intel I7 - Q720 @ 1.66Ghz - Ram: 4GB Ram DDR3 1333Mhz Dual Channel - Mobo : Dell - HDD: 2x 500GB Sata 2 - OS1: Windows 7 Ultimate X64





Quote:
I want a processor in my brain..... Can i upgrade my ram?

Amd2800 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.