dvd won't burn cd (Help Please) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-24-2007, 12:37 PM   #1 (permalink)
TKF
True Techie
 
TKF's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 123
Default dvd won't burn cd (Help Please)

New build xp pro... problem new dvd rw won't burn cdrw's It shows dvd drive in the control panel... drive reads cd's

When I r. click on folder->send to-> theres no dvd drive in menu. DVDRW-connected IDE - HD-connected sata... in BIO dvd is set as slave would that any make a difference ?

Thanks for any Help

This is the drive-Lite on LH 20A1H 185
http://www.newegg.com/product/produc...82E16827106055
__________________

TKF is offline  
Old 02-27-2007, 05:02 PM   #2 (permalink)
TKF
True Techie
 
TKF's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 123
Default

Still having the same problem..been doing allot of searching haven't found any salutations.
Narrowed it a little XP is not seeing drive as writable drive.
In the CD Properties there is no recording tab

DVDRW will burn with Nero but not XP. it seems like driver conflict or driver missing in XP to much searching & reading I'm confused
tryed most of the obvious.

Any Ides,or solution of what to try next .

Thanks
__________________

TKF is offline  
Old 02-27-2007, 05:09 PM   #3 (permalink)
Repeat Offender
 
superdave1984's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: South Fulton, TN
Posts: 1,980
Default

I would think that since your HD is SATA, your DVD being IDE, it would be the master IDE drive with the HD being the master SATA device. Perhaps your system is confused that it can't find the master IDE drive?
__________________
Change the world. Of one person. Today.

If your equation requires either a complex combination of variables to get the desired result OR you can't seem to get the result regardless of the variables....it ain't your variables, it's your constant.
superdave1984 is offline  
Old 02-27-2007, 07:09 PM   #4 (permalink)
TKF
True Techie
 
TKF's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 123
Default

Quote:
Originally posted by superdave1984
I would think that since your HD is SATA, your DVD being IDE, it would be the master IDE drive with the HD being the master SATA device. Perhaps your system is confused that it can't find the master IDE drive?
Thanks for the quick reply
Sense my org. post I have set jumper to master and rebooted let BIO auto dect. it set it as 4th master for some reason
If HD set to 0 master should dvdrw be set to 1st or 2nd ? master I'm not very experienced about BIO

No change
TKF is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.