DVD & DVDrw Problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-04-2007, 03:19 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3
Default DVD & DVDrw Problems

I built a new computer about 6 months ago and all was well until recently. My DVD-ROM drive decided to only read discs half the time. As well as playing the sound from DVDs but no video!

I thought my DVD-ROM drive was bad so I ordered a Lite-On DVD-RW drive. Now I have a similar problem with this drive as well. I cannot burn... it starts and about half way through it says it can't complete the disk.

I also noticed that the "auto-play" function decided to not work for my DVD ROM or DVDRW. I asked a geek squad guy about it and he said to replace the IDE cable. I did that and still no luck. I currently have the DVD ROM and primary and the RW as slave. I am not sure what to do, I have tried both of them independently from eachother as well.

PLEASE HELP! I am so fustrated
__________________

lucoop66 is offline  
Old 03-04-2007, 05:30 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default

Have you installed any games with starforce copy protection. I know this is messing up many drives. Just a thought.....
__________________

sPlAtOiD is offline  
Old 03-04-2007, 06:00 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3
Default

Not that I know of! I thought it was possibly a codec problem as well, but I got rid of all of those to be sure and still no dice.
lucoop66 is offline  
Old 03-04-2007, 06:55 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
sPlAtOiD's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,748
Default

I had two drives go out in my system about a year ago one DVD burner and one CD burner within one week. The DVD burner was an external I never did find out what it was but neither would work even in another computer. You could try a firmware update from the vendor website.
sPlAtOiD is offline  
Old 03-05-2007, 10:09 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3
Default

C'mon... Someone's gotta know a way to help me out? I'm hoping it is something fixable....

Is there anychance the port on the moboard is bad or something? Device power cables? I need ideas guys! Please help! I can't live w/o my drives!
lucoop66 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.