DVD Drive Probs... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-04-2006, 09:38 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 4
Default DVD Drive Probs...

I'm building a computer for a friend and put this drive in, windows installs fine, then I try to install Office recieving the following error message:

Only part of a ReadProcessMemory or WriteProcessMemory request was completed

I try other CD's and I get the same message so with a quick google I sort that problem out and it now works fine after changing the Transfer Mode to PIO Only in device manager.

Now the problem I have is it doesn't show the icon of any cd's it appears as:



The only CD I've managed to find that shows its icon is a random one I found at the bottom of a box that looks like its 10years old:



I thought it may have been the CD's so I tried them on another computer and they appear fine. Please could someone help me? The CD's seem to read fine its just the icons don't show, the computers for a friend and I don't want to give it him half decent.

Please could someone help me?

Thank you

Krato
__________________

krato is offline  
Old 12-05-2006, 05:58 PM   #2 (permalink)
djb
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 64
Default

seems like wrong functioning bios. try to update the firmware of the drive. this is at your own risk. first check the drives web page according to the model. you can find out the model from device manager.
if there any news, post again.
__________________

djb is offline  
Old 12-06-2006, 02:13 AM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: May 2005
Posts: 7,915
Send a message via Yahoo to talldude123
Default

Have you tried other drives on the system or discs in the cd-rom?
talldude123 is offline  
Old 12-06-2006, 02:58 PM   #4 (permalink)
I know <html>, do you?
 
SYL\X/3K's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,646
Send a message via AIM to SYL\X/3K Send a message via Yahoo to SYL\X/3K
Default

try a different ribbon cable
__________________
P3 Setup- Intel 1.0ghz , 512Mb SDRAM , ATI 9200 128MB, 2x 40GB HD, Asus CUSL-LV

.....:::::POST Troubleshooting Steps.___.My Rig.___.Memory Test:::::.....
SYL\X/3K is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.