DVD/CD Burner not burning. Communication failure - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-12-2006, 10:54 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 17
Default DVD/CD Burner not burning. Communication failure

My Lite-on SOHW-1673S will not burn cds or movies. It'll get so far into the burning process then it'll stop with a communication failure, giving me lots of dvd/cd coasters. I updated the firmware/drivers on it & still nothing. It will play dvds & cds with ease, it's just burning where the problem is. I've tried closing all unnessesary programs, tried turning the max writing speed down..tried uninstalling & reinstalling the drive, that didn't work. I'm using Nero & DVD Shrink, but it also will not burn when I try to burn it using Windows Media Player either, so I'm guessing the problem isn't in the Nero software. I've had the drive for probably 2 years now & have burned literally 400+ cds/dvds, so could its time just have run out??

Any help? Thanks in advance!
__________________

Cloudiroth666 is offline  
Old 12-12-2006, 03:21 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 351
Default

have you tried changing the cable
__________________

__________________
E6300 Core 2 Duo
GA-965P-DS3
2 Gbs OCZ PLatinum 800Mhz
250 Gb Western Digital
OCZ Modsteam 450W
7900GT Gainward
Flux Capacitor....SWEEEET
OatesyX is offline  
Old 12-12-2006, 04:34 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
CrazeD's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Maine
Posts: 3,736
Send a message via AIM to CrazeD Send a message via MSN to CrazeD
Default

Try a slower write speed.
__________________

Intel Q9400 | Gigabyte EP45-UD3P | G.Skill 2x2GB DDR2 1000 | XFX HD5870

Need website help? PM me!
CrazeD is offline  
Old 12-12-2006, 09:07 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 17
Default

Yes I swapped IDE cables out..nothing. Tried using a slower write speed also. Nada
Cloudiroth666 is offline  
Old 12-13-2006, 06:58 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 17
Default

Anybody have any other ideas?
Cloudiroth666 is offline  
Old 12-13-2006, 08:33 AM   #6 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 639
Default

That happend to me once. It turns out that the laser to write is faulty. I took mine back to get another and it works like a dream
__________________
Intel Core 2 Duo E6600 @ 3400Mhz
Asus P5B-E
BFG 8800GTX OC
Samsung 400 GB Sata II
Corsair XMS2 2GB DDR2 800 5-5-5-12
Zalman CNPS-9700 LED
Antec Nine Hundred
Hp W2207 22" Widescreen Monitor
Windows Vista Home Premium
Silverstone ST60F 600W PSU
Razer Copperhead Tempest Blue Gaming Mouse
gmanych is offline  
Old 12-13-2006, 08:51 AM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 17
Default

Quote:
Originally posted by gmanych
That happend to me once. It turns out that the laser to write is faulty. I took mine back to get another and it works like a dream
Yes, I'm thinking the writer's just crapped out..I tried turning on the IMAPI & that didn't work. Guess it's time for a new writer!
Cloudiroth666 is offline  
Old 12-22-2006, 02:20 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 17
Default

Update...so my MOBO's bios was out-of-date...updated it & it burns fine now. Just for future information...
__________________

Cloudiroth666 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.