dvd burner drive - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Hardware Repairs and Troubleshooting
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-02-2006, 11:49 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 24
Default dvd burner drive

under "My Computer" you can right click on any drive and click "eject" Once I do that, is there a way to close the drive using windows? I am accessing my computer remotely and I accidently ejected the cd in the drive.
Any ideas?
Thanks
__________________

travis22 is offline  
Old 08-02-2006, 11:55 AM   #2 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

MMSystem;

{ open the CD tray }
mciSendString('Set cdaudio door open wait', nil, 0, 0);

{ close the CD tray }
mciSendString('Set cdaudio door closed wait', nil, 0, 0);
__________________

__________________
brady is offline  
Old 08-02-2006, 12:02 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 24
Default

where do i type that?
travis22 is offline  
Old 08-02-2006, 12:41 PM   #4 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

What Os are you using?

I'll make a bat for you.
__________________
brady is offline  
Old 08-02-2006, 12:58 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 24
Default

i am running xp pro
travis22 is offline  
Old 08-02-2006, 01:24 PM   #6 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

I need your email address so I can send you this .bat file... It will be in a zip file to get through any firewall you may have...

You can edit the bat to make sure I'm not going to reformat your drive or something...
__________________
brady is offline  
Old 08-02-2006, 01:38 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 406
Send a message via AIM to Tox1cThreat
Default

Brady. why dont you submit that to the mids to put in the DL section, its a simple util that a few people might want. This way they can get it without having to bug you each time
__________________
<center></center>
Tox1cThreat is offline  
Old 08-02-2006, 01:51 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 24
Default

so this might reformat my hd?
idk how to edit it. thanks for your help
it is appreciated, but if i put that code ina notepad and name it a .bat file, how does that close the dvd tray?
travis22 is offline  
Old 08-02-2006, 02:04 PM   #9 (permalink)
S e c u r e d
 
Join Date: Feb 2005
Location: Somewhere Sunny
Posts: 3,760
Default

lol, no it won't reformat your drive... (failed bad joke)


Putting the .bat extension on the file, will make it an executable code (using vbs) that when you double click the file, it automatically enters the context into the command prompt...

If this whole thing is a little too advanced for you, I would not recommend doing it.
__________________
brady is offline  
Old 08-02-2006, 02:52 PM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 24
Default

ok
thanks
__________________

travis22 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.